22.10.2009. / 17:00

Autor: Andrea Belin

Brzo i učinkovito: Riješite se celulita u 4 jednostavna koraka

Zanemarivim promjenama u prehrani spriječiti ćete pojavljivanje neželjene "narančine kore", ali nastanak brojnih zdravstevnih problema...

Za lijepu kožu važno je promijeniti prehranuZa lijepu kožu važno je promijeniti prehranuStručnjaci tvrde da su višak kilograma i skupljanje celulita posljedice loše prehrane jer određene namirnice usporavaju rad crijeva. Da bi se u kratkom razdoblju riješili celulita potrebno je konzumirati povrće i hranu bogatu biljnim vlaknima. Osim toga, obratite pažnju na obroke, žvakanje i naravno redovitu fizičku aktivnost!

Očistite crijeva
Kako bi pojačali rad crijeva, svako jutro pojedite jogurt i popijte čašu mlijeka. Uz svaki obrok pojedite i salatu od sezonskog povrća. Bijeli kruh i peciva zamijenite proizvodima od integralnog brašna. Svakodnevno pojedite jednu sirovu mrkvu i pola žličice ribljeg ulja.

Dobro prožvačite hranu
S vremenom pokušavajte smanjiti porcije hrane na tanjuru, ali se potrudite da svaki obrok jedete najamnje dvadeset minuta. Pola sata prije svakog obroka, obavezno popijte čašu obične vode jer ćete na taj način smanjiti potrebu za hranom.

Izbjegavajte slano
Pržena i dinstana jela izbjegavajte u potpunosti. Prilikom pripreme jela umjesto jodirane, upotrebljavajte morsku sol. Svježe povrće nemojte uopće soliti, radije ga začinite svježim začinskim biljem.

Namirnice
Kako bi izbjegli celulit i masne naslage, u svakodnevnu prehranu uvrstite prvenstveno integralne žitarice, mahunarke, ribu, svježe voće i povrće. Ukusna jela pripremajte na maslinovom ulju. Jednom tjedno jedite samo voće, a jednom mjesečno pijte samo običnu vodu.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika