24.10.2009. / 19:11

Autor: Hina

Saudijska novinarka zbog tv-emisije kažnjena sa 60 udaraca bičem

"Ovo je kazna svim novinarima", rekla je novinarka u telefonskom razgovoru za France presse, dodavši kako ne namjerava uložiti žalbu, jer strahuje od još oštrije kazne

Novinarka je morala izdržati 60 udaraca bičemNovinarka je morala izdržati 60 udaraca bičemSud u Saudijskoj Arabiji u subotu je novinarku Rozannu al-Yami osudio na 60 udaraca bičem zbog sudjelovanja u realizaciji emisije satelitske tv-mreže LBC sa sjedištem u Libanonu, u kojoj se javno raspravljalo o seksu.

Al-Yami je prva saudijska novinarka koja je dobila takvu presudu. U optužnici podignutoj protiv nje stoji kako je sud tereti za sudjelovanje u pripremi emisije i njezinu oglašavanju na internetskim stranicama. Al-Yami je suradnica tv-mreže LBC.

Gost emisije, koju je u srpnju prikazao LBC, Mazen Abdul-Jawad, opisivao je aktivni seksualni život, prikazavši i seksualna pomagala (tijekom emitiranja "zamagljena"). Prošao je gore od Rozanne al-Yami jer ga je isti sud 7. listopada osudio na izdržavanje petogodišnje kazne zatvora i 1.000 udaraca bičem.

"Ovo je kazna svim novinarima", rekla je novinarka u telefonskom razgovoru za France presse, dodavši kako ne namjerava uložiti žalbu, jer strahuje od još oštrije kazne.

Saudijske vlasti u kolovozu su zatvorile libanonski ured tv-mreže LBC u Džedi.

Vezane vijesti

Malezijski premijer se zauzeo za manekenku osuđenu na bičevanje

Malezijski premijer se zauzeo za manekenku osuđenu na bičevanje

Malezijski premijer Najib Razak je manekenki osuđenoj na bičevanje palminim grama jer je pila pivo u noćnom klubu, predložio da uloži priziv na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika