25.10.2009. / 09:57

Autor: Hina

Šest sati nakon prvog, novi potres u Indoneziji

Potres je zabilježen na dubini od 16 kilometara, 176 kilometara jugozapadno od Waingapue na otoku Sumba, objavila je Indonezijska agencija za meteorologiju i geofiziku

Indonezija se trese posljednjih mjesec danaIndonezija se trese posljednjih mjesec danaŠest sati poslije snažnog potresa na istoku Indonezije, u nedjelju ujutro još jedan potres magnitude 6,1 Richtera pogodio je područje oko otoka Sumba, no nema dojava o ozlijeđenima ni o štetama, rekli su meteorolozi.

Potres je zabilježen na dubini od 16 kilometara, 176 kilometara jugozapadno od Waingapue na otoku Sumba, objavila je Indonezijska agencija za meteorologiju i geofiziku (BMG).

Novi udar dogodio se šest sati pošto je noću sa subote na nedjelju po mjesnome vremenu, potres magnitude 7 Richtera pogodio istok Indonezije, a tada su nadležne službe izdale upozorenje na tsunami te ga poslije pola sata i povukle.

Ni u tom udaru nije bilo ozlijeđenih niti štete.

Indonezija, najveći arhipelag na svijetu, leži na pacifičkom vatrenom prstenu, gdje dodirivanje kontinentalnih ploča izaziva jaku vulkansku i seizmičku aktivnost.

Razoran potres 30. rujna, magnitude 7.6 pogodio je obalu Sumatre i usmrtio više od 1.100 osoba, a stotine su bile ranjene.

Vezane vijesti

Uklještena među pločama

Uklještena među pločama

U utorak je snažan potres ponovo pogodio sjever Italije. 17 ljudi je poginulo, stotine su teško ozlijeđene a oko 14.000 osoba je ostalo bez krova nad… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika