16.11.2009. / 18:38

Autor: Totalsport

Independent: Wenger mora staviti Eduarda u vršak napada Arsenala

Menadžer Arsenalovih nogometaša Arsene Wenger mora se uzdati u hrvatskog reprezentativnog napadača Eduarda da Silvu u nadolazećim periodu sezone, piše Independent

Eduardo i Arsene WengerEduardo i Arsene WengerMenadžer Arsenalovih nogometaša Arsene Wenger mora se uzdati u hrvatskog reprezentativnog napadača Eduarda da Silvu u nadolazećim periodu sezone, piše Independent.

Razlog je očit, van pogona su trojica Arsenalovih napadača, Nicklas Bendtner (prepone) i Theo Walcott (koljeno) otprije, dok je posljednji stradao Robin van Persie koji je u utakmici Nizozemske i Italije ozlijedio desni gležanj.

Tako engleski dnevnik piše da će Wenger morati Eduarda staviti na poziciju isturenog napadača u formaciji 4-3-3, na poziciji na kojoj ga se ove godine rijetko moglo vidjeti budući je ona bila rezervirana za Van Persieja (Eduardo je igrao na lijevoj bočnoj strani).

Prva utakmica u kojoj bi Eduardo mogao pokazati svu raskoš svog talenta tako je ona na gostovanju kod Sunderlanda već ovog vikenda u 13. kolu Premiershipa, a pravi test za “topnike” bit će derbi s Chelseajem na Emiratesu 29. studenog.

Eduardo je ove sezone u Premiershipu odigrao osam utakmica, započeo je njih tri, a pritom je upisao jedan gol i dvije asistencije. U posljednje dvije premierligaške utakmice “topnika” (pobjede protiv Tottenhama 3-0 i Wolverhamptona 4-1) Eduardo se nije upisao u strijelce, ali je odigrao kvalitetno i njegov je gol visio u zraku.

- Protiv Tottenhama sam propustio jednu veliku priliku kada sam bio jedan na jedan s vratarom. Možda sam imao previše vremena za razmisliti što učiniti. Ponekad je bolje kada imate manje vremena za razmišljanje jer djelujete instinktivno. Ali neće me zabrinjavati taj promašaj, osjećam se jako mentalno i fizički. Dobra je stvar što sam se našao u takvoj poziciji i ako tako nastavim, golovi će doći – prenosi Eduardovu izjavu Independent.

U Arsenalu se nadaju da bi Walcott mogao biti spreman već za utakmicu s Chelseajem, Bendtner je "out" do sredine prosinca, dok se Van Persiejev povratak očekuje u siječnju. Osim spomenutih igrača, u Arsenalu su ozlijeđeni i lijevi branič Gaël Clichy, kao i veznjak Denilson.

Priče o ozljedama napadača ponovo su intenzivirale mogućnost dovođenja marokanskog napadača Bordeuxa Marouanea Chamakha, koji je i u ljetnom prijelaznom roku bio Wengerova meta.

Trenutno je Arsenal u sjajnom nizu od 13 utakmica bez poraza (u svim natjecanjima), a na prvenstvenoj ljestvici nalaze se na drugom mjestu s pet bodova manje i utakmicom manje od vodećeg Chelseaja.

Vezane vijesti

Eduardo: Španjolska bi bila zastrašujuća i da u napadu igra Ramos

Eduardo: Španjolska bi bila zastrašujuća i da u napadu igra Ramos

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Eduardo da Silva priznao je u izjavi za Marcu koliko je impresioniran europskim i svjetskim prvacima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika