24.11.2009. / 19:25

Autor: Martina Čizmić

Alergijske reakcije: Kanada odustala od cjepiva protiv svinjske gripe

"Ponajprije moramo shvatiti što se dogodilo u Kanadi", rekao je glasnogovornik WHO-a Thomas Abraham

Na svakih 10 tisuća cjepljenja zabilježena je jedna ozbiljna alergijska reakcijaNa svakih 10 tisuća cjepljenja zabilježena je jedna ozbiljna alergijska reakcijaBaš na dan kada je Hrvatska dobila svoju pošiljku cjepiva protiv svinjske gripe ili virusa H1N1, u Kanadi se ono povlači.

Naime, u Kanadi je zabilježen neuobičajen broj teških alergijskih reakcija na cjepivo koje proizvodi GlaxoSmithKline. Zato su vlasti pokrenule opsežnu istragu i povukle cijelu pošiljku cjepiva. Zanimljivo je da Svjetska zdravstvena organizacija veoma pozorno prati što se događa u Kanadi, ali je priopćila kako za sada neće mijenjati svoje preporuke o cijepljenju.

"Ponajprije moramo shvatiti što se dogodilo u Kanadi", rekao je glasnogovornik WHO-a Thomas Abraham.

Vezane vijesti

Broj dementnih će se do 2050. utrostručiti

Broj dementnih će se do 2050. utrostručiti

Demencija, najvećim dijelom uzrokovana Alzheimerovom bolešću, do 2030. godine će se udvostručiti, a do 2050. će se utrostučiti i pogoditi oko 115,4… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 24.11.09. 20:21

Ako je istina da ovo cjepivo sadrži živu,aluminij, i formaldihedid,onda netko mora odmah odgovarati iz Imunološkog zavoda i ministarstva zdravstva koji cjepivo s takvom sadržinom želi eksperimentirati na nama.pod hitno objavite u svim medijima pravu sadržinu cjepiva gospodine Milinoviću i vi iz Imunološkog zavoda koji ste dali odobrenje za uvoz te splačine.


registracija
25/11/09

severin, 25.11.09. 00:57

U svome komentaru zelio bih ispraviti dopisnika navedenog clanka na nekoliko pogresnih informacija.U prvom redu radi se o vakcini H1N1,a u drugom redu vakcinacija protiv H1N1 gripe u punom je toku u Kanadi i gotov cijela populacija biti ce uskoro vakcinirana.Cudi me nepoznavanje materije o kojoj Martina Cizmic pise.
S duokim stovanjem, Steve Severin ,Edmonton,Canada


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika