26.11.2009. / 21:01

Autor: Ana Smrečki

Predsjednički kandidati u ovoj kampanji nisu ni originalni ni maštoviti

IDS-ov predsjednički kandidat Damir Kajin razmišljao da mu izborni slogan glasi 'Jeben i pošten'. Od toga je na kraju ostalo samo 'Pošten'. Da je ostala ova prva varijanta, interes za IDS-ovog kandidata vjerojatno bi bio puno veći

Milan Bandić i Nadan VidoševićMilan Bandić i Nadan VidoševićKada bi se na ljestvici od jedan do deset ocjenjivala originalnost predsjedničkih kandidata, rezultati ne bi bili nimalo impresivni. Svih 12 kandidata svoje su slogane osmislili uz pomoć PR agencija, neki uspješnije, oni drugi manje uspješno. U ovoj kampanji nema ni one negativne promidžbe, koja nije najsretnije rješenje, no može primjerice privući one mlađe i manje zainteresirane birače.

Kajin 'Jeben i pošten'; Jospipović DosaDa

IDS-ov predsjednički kandidat Damir Kajin razmišljao da mu izborni slogan glasi "Jeben i pošten". Od toga je na kraju ostalo samo 'Pošten'. Da je ostala ova prva varijanta, interes za IDS-ovog kandidata vjerojatno bi bio puno veći.

SDP-ov Ivo Josipović odlučio se za slogan 'PravDA'. Kako piše Večernji list, neke je to podsjetilo na naslov knjige Petera Handkea "Pravda za Srbiju", a one druge na slogan koji bi s obzirom na lik i djelo Ive Josipovića, mogao glasiti 'DosaDa'.

Bandić klaun s jabukama; Vidošević retuširan iza rešetaka

U Bandićevoj kampanji prepoznaju se preslike s američkih izbora, posebno one između Busha i Reagana. Smješnija varijanta Bandićeve kampanje prezentirana je kroz Festival novog cirkusa u Zagrebu na kojem klaun nudi jabuku za svakog građanina.

Na retuširanim plakatima, našlo se mjesto i za Nadana Vidoševića, koji se sam prozvao «Trećim hrvatskim predsjednikom». Ne budi lijen, na pojedinim plakatima, netko je preko noći nalijepio trake u obliku zatvorskih rešetki.

Jurčević pobrkao lončiće; Primorac iskače 'iz paštete'

«Hrvatski predsjednik: Kad, ako ne sad», slogan je nezavisnog kandidata Josipa Jurčevića. On građane nije iznenadio sloganom, ali svakako jednom neobičnom zamolbom. Naime, na prvom HTV-ovom sučeljavanju zamolio je Bandića da mu ne pravi konkurenciju svojim, kako kaže, ukradenim sloganom «Hrvatski predsjednik: sad ili nikad».

«Jedini kandidat kojeg nitko ne drži u šaci», kako sam za sebe tvrdi je Dragan Primorac. S pravom možemo reći da s malih ekrana doslovno iskače kao 'iz paštete', pa se mnogi analitičari pitaju koliko on to novaca ima, s obzirom da s brojem TV reklama 'kosi' sve ostale kandidate.

Hebrang za EU, Pusić za Hrvatsku zna i može

Kao što znamo, HDZ-ov Andrija Hebrang se zalaže za «Europu i ponosnu Hrvatsku», što i nije tako čudno budući da je to najvažniji vanjskopolitički cilj vladajuće stranke, koja na temelju sličnih slogana uspješno pobjeđuje na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj.

HNS-ova Vesna Pusić zna da s njom na čelu «Hrvatska zna i može». «Budući predsjednik ponajprije će imati zadatak zaštititi građanska i ljudska prava, te poduzeti sve da Hrvatska postane lider regije», glavni su ciljevi HNS-ove predsjedničke kandidatkinje.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 26.11.09. 22:09

Veliki medjunarodni "uspjeh" Primorca kulminirao je kupovinom punih 3500 $ sto je cak 17 tisuca kuna, dok je uz teska odricanja motiviran iskljucivo domoljubljem uspio za par godina priskrbiti mizernih 3 miliona kuna imovine u ratom napacenoj Hrvatskoj sto je cirka 630 tisuca $, skoro dvije stotine puta vise nego u bogatoj Americi. Tako kaze njegova imovinska kartica koju je sam objavio na svojoj web stranici. Mislim da Gabrica i Primorca povezuje bolnica Sveti Duh. Tamo je po duhu svetome vlasnika promjenio odjel dijalize i vlasnici su postali izraelci, te je takom igrom slucaja gospodin bivsi ministar veliki "prijatelj" s nekoliko izraelskih politicara. I tako su oni zivjeli u sreci i veselju do vjecnosti. Cica mica zavrsila prica. Ili kako bi Rojs rekao: Ko je jamio, jamio


registracija
8/7/09

bankar, 26.11.09. 22:26

pa šta će im to kad ionako nemamo izbora nego moramo glasovati za nekog od njih

moj izbor je ne izaći na izbore više nikad dok vlada "demokracija
"


registracija
27/7/09

columbo, 27.11.09. 03:26

Najvisa bi lakrdija bila da Mirek istakne pano "Moj tata Franjo". Jer, kasno je, proso dan vjestica...


registracija
8/8/09

tovar62, 27.11.09. 08:25

ako dobije Agnostik Josipovic stvarno ce se morat postavit pitanje koliko smo katolicka zemlja ili mozda sami sebe lazemo;;;


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika