08.01.2010. / 19:31

Autor: Martina Čizmić

Amerikanci priveli Bosanca zbog sumnji da je povezan sa Al-Qaedom

U sklopu istrage Medunjanin je na ispitivanju u policiji proveo 14 sati

Najibullah ZaziNajibullah ZaziNaturalizirani Amerikanac podrijetlom iz Bosne, Adis Medunjanin uhićen je u New Yorku, a potom pušten. Kako javlja CNN uhićen je pod sumnjom da je povezan sa Zareinom Ahmedzayem koji je osumnjičen da je sudjelovao u terorističkom napadu na SAD 11. rujna 2009. godine.

U sklopu istrage Medunjanin je na ispitivanju u policiji proveo 14 sati, a prije puštanja mu je oduzeta putovnica.

Američki mediji javljaju da se Medunjanjin družio sa Ahdmedzajem, te da su zajedno pratilil Najibullaha Zazija, Amerikanca afganistanskih korjena, u Pakistan gdje je bio na bombaškoj obuci. Inače Zazijev je otac prvo bio optužen, a na kraju i oslobođen optužbi za pokušaj terorističkog napada.

CNN je objavio kako su Medunjanin i Zazi zajedno odrasli u New Yorku.

Glasnogovornik FBI-a Richard Kolko novinarima je rekao kako je Medunjanin uhićen u bolnici nakon što je sudjelovao u prometnoj nesreći. Istovremeno, Medunjaninov odvjetnik tvrdi kako njegov klijent nije učinio ništa loše, ali da će se pojaviti na sudu u Brooklynu tijekom dana.

Mediji ističu kako će Medunjanin i Ahmedzaj biti osumnjičeni za pomaganje teroristu i nabavku materijala koji je mogao biti iskorišten za teorirstički napad.

Vezane vijesti

Smrt Bin Ladena ne znači kraj, nego dolazak nove generacije terorista

Smrt Bin Ladena ne znači kraj, nego dolazak nove generacije terorista

Njemački mediji se i dalje bavi smrću Osame bin Ladena, njegovim nasljednicima i sljedećoj generaciji fanatičnih islamista na čelu Al Qaede. „Welt"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika