14.01.2010. / 10:25

Autor: Boris Bilas

Video: Nadzorne kamere snimile katastrofalni potres na Haitiju

Potraga za preživjelima u ruševinama glavnog grada - Port-au-Prens - i dalje traje. Grad je gotovo sravnjen sa zemljom, srušen je parlament, sveučilište, škole, tek je jedna bolnica ostala neoštećena

Razorni potres koji je u utorak pogodio Haiti i dalje je glavna vijest svjetskih medija. U javnost je izašla i video snimka nadzornih kamera koje su uhvatile sam početak ovog razornog potresa magnitude 7 stupnjeva prema Richteru.

Iako službenih brojki još nema, prema riječima tamošnjih političara u potresu je poginulo preko sto tisuća ljudi. Senator Youri Latortue izjavio da bi konačan broj mrtvih mogao doseći i brojku od 500.000, a premijer Haitija Jean-Max Bellerive spominje stotine tisuća žrtava.

Potraga za preživjelima u ruševinama glavnog grada - Port-au-Prens - i dalje traje. Grad je gotovo sravnjen sa zemljom, srušen je parlament, sveučilište, škole, tek je jedna bolnica ostala neoštećena.

Vezane vijesti

Uklještena među pločama

Uklještena među pločama

U utorak je snažan potres ponovo pogodio sjever Italije. 17 ljudi je poginulo, stotine su teško ozlijeđene a oko 14.000 osoba je ostalo bez krova nad… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika