20.01.2010. / 15:14

Autor: Ivica Medo

Sandi Šola: Baliću i Metličiću vrijeme polako prolazi, a Červaru treba vjerovati

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola odgovorio je Nikši Kalebu, bivšem hrvatskom reprezentativcu poznatom po britkom jeziku, na njegovu konstataciju kako je "pomlađivanje reprezentacije, vođeno osobnim megalomanskim interesima"

Sandi Šola, predsjednik Hrvatskog rukometnog savezaSandi Šola, predsjednik Hrvatskog rukometnog savezaPredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola u razogovoru za Index.hr odgovorio je Nikši Kalebu, bivšem hrvatskom reprezentativcu poznatom po britkom jeziku, na njegovu konstataciju kako je "pomlađivanje reprezentacije, vođeno osobnim megalomanskim interesima":

"Ne znam na što je Nikša Kaleb konkretno mislio. Tim izjavama nimalo ne šteti Savezu, već samome sebi. To najviše govori o onome tko takve stvari izjavljuje. Ne znam o čijem privatnom interesu Kaleb priča, jer nikada ga nije bilo. Možda je stvar u tome da je nečiji privatni ego pogođen. Imali smo izbornika kojemu možda nitko nije vjerovao 2003. godine. Červar je toliko toga napravio i mislim da je zaslužio povjerenje. Pustimo ga da dokaže kako može učiniti stvarno puno", izjavio je Sandi Šola dodavši kako ne voli kada se netko izborniku miješa u posao te je podsjetio na biološku neminovnost svakog čovjeka, pa i sportaša da moraju ostariti:

"Nekada su davno Saračević i Goluža bili jako mladi igrači, pa su postali stari. Jednom su, 2003. godine, i Balić i Metličić bili mladi, ali njihovo vrijeme polako prolazi i to je normalan tijek dodađaja. Dolaze nove generacije, mladi igrači ulaze u momčad i, na kraju krajeva, to je stvar trenera", jasan je predsjednik HRS-a koji se osvrnuo i na pobjedu Hrvatske protiv Norveške (25:23) u prvom kolu EP-a:

"Utakmica protiv Norveške pokazala je da se imamo čemu nadati. Imali smo sjajnih individualaca, ali pobijedili smo kolektivom i borbenošću. Naš je cilj jasan - što bolja priprema za Olimpijske igre u Londonu. Nekada se moraju podnijeti i žrtve, no bez obzira na smjenu generacije, mislim da imamo jednu od kvalitetnijih ekipa na prvenstvu", izajavio je Šola u razogovoru za Index.hr.

Vezane vijesti

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Hrvatske rukometašice izborile su nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Naše su djevojke u odlučujućem susretu za odlazak na Igre u Guadalajari… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika