20.01.2010. / 18:42

Autor: Ivica Medo

Lacković se vraća u sastav u 2. krugu, dok Valčić vjerojatno neće igrati na Euru

Lacković je zaradio vrlo nezgodnu posjekotinu na ruci, no rana dobro zarasta, pa on trenira s ostatkom momčadi i mogao bi biti spreman do početka drugog kruga natjecanja 25. siječnja, dok je Valčić ozlijedio trbušni mišić i čini se da neće nastupiti na ovom Euru

Blaženko LackovićBlaženko LackovićHrvatska reprezentacija morala je otvoriti Europsko rukometno prvenstvo bez dvojice vrlo bitnih igrača Blaženka Lackovića i Tončija Valčića, koji su ozlijeđeni.

No ipak, Norveška je pobijeđena, a 21. siječnja na rasporedu je utakmica s Ukrajinom, dva dana kasnije Hrvatsku očekuje posljednja utakmica u skupini A s Rusijom.

Kako sad stvari stoje Lacković i posebice Valčić sigurno neće biti u postavi za predstojeća dva dvoboja.

Poznato je da je Lacković zaradio vrlo nezgodnu posjekotinu na ruci, no rana dobro zarasta, pa on trenira s ostatkom momčadi i mogao bi biti spreman do početka drugog kruga natjecanja 25. siječnja, dok je Valčić ozlijedio trbušni mišić i čini se da neće nastupiti na ovom Euru.

Iako liječnička služba hrvatske reprezentacije nije precizirala kako Valčić sigurno neće igrati, jasno je da bi to bio preveliki rizik s obzirom na moguće pogoršanje nezgodne ozlijede i propuštanje ostatka sezone, a i pitanje je koliko bi mogao pomoći momčadi u takvom stanju.

Ozljede su doista napale lijeve vanjske igrače Hrvatske.

Lino Červar umalo se onesvijestio kad je shvatio da se protiv Norvežana ozlijedio i Drago Vuković, koji je teško uganuo srednji prst, srećom lijeve ruke, dakle ne one pucačke, ali je izbornik došao sebi kad mu je heroj utakmice s Norveškom objasnio da usprkos velikom bolu, može nastaviti igrati bez većih problema.

Leđa Ivana Balića u dobrom su stanju, Marin Marić također ne osjeća nikakve bolove, pa Červar protiv Ukrajine može računati na sve igrače koji su izvojevali veliku pobjedu na Norveškom.

Vezane vijesti

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Hrvatske rukometašice izborile su nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Naše su djevojke u odlučujućem susretu za odlazak na Igre u Guadalajari… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika