07.02.2010. / 11:03

Autor: Nacionalova redakcija

'Ušlagirani krvnik': Hitler zbog Eve Braun uzimao 'speed' i spermu bika

Liječnici se nisu usudili odbiti nijedan njegov zahtjev, što objašnjava velik broj lijekova. Između ostalog primao je manje doze metamfetamina, poslije nazvane Hitlerov speed

Adolf Hitler i Eva BraunAdolf Hitler i Eva BraunPovjesničari Henrik Eberle i Hans-Joachim Neumann u svojoj su knjizi Je li Hitler bio bolestan? upoznali javnost s detaljima zdravstvenog kartona Adolfa Hitlera. Njemački diktator navodno je uzimao 82 vrste različitih lijekova tijekom svoje vladavine, prenosi Spiegel Online International.

Istraživači su detalje oko Hitlerovog zdravlja pronašli kopanjem po brojnim medicinskim arhivima i nekad tajnim dokumentima. Navodi se i kako se Hitler jako bojao tableta te je u teškim situacijama uvijek dobivao injekciju.

Zanimljivo je otkriće jednog koktela lijekova koji je uzimao. Sadržaj je bio kombinacija sjemena i izlučevina žlijezdi mladog bika. U jednom dokumentu stoji da mu je doktor Theodor Morrel 1944. davao injekcije u kojima je bila kombinacija sjemena i izlučevina žlijezdi mladog bika, što se može smatrati pretečom današnje Viagre.

Jednim dokumentom je potvrđeno kako je Hitler smatrao da su bikove izlučevine vrlo dobar afrodizijak jer su pune testosterona . Pretpostavlja se da je Hitleru trebala dodatna snaga i poticaj kako bi seksualno zadovoljio svoju 23 godine mlađu ljubavnicu Evu Braun.

Liječnici se nisu usudili odbiti nijedan njegov zahtjev, što objašnjava velik broj lijekova. Između ostalog primao je manje doze metamfetamina, poslije nazvane Hitlerov speed.

No, niti jedna od bolesti kao niti jedan od lijekova nisu utjecali na Hitlerovu svjest što dovodi do zaključka kako je nacistički vođa svoje postupe svjesno radio. Međutim, povjesničari zaključuju da je Hitler bolovao od Parkinsonove bolesti. Jedan od ciljeva autora knjige bio je proučiti vezu između Hitlerova lošeg zdravlja i ubijanja milijuna Židova u koncentracijskim logorima.

Vezane vijesti

Ratni psihoprofil: Hitler je razvio "mesijanski kompleks"

Ratni psihoprofil: Hitler je razvio "mesijanski kompleks"

Adolf Hitler razvio je "mesijanski kompleks" tijekom Drugog svjetskog rata, navodi se u nedavno otkrivenom psihoprofilu njemačkog nacističkog vođe… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika