07.02.2010. / 15:07

Autor: Totalsport

Danica Patrick šesta u svom debiju u NASCAR-u

Danica Patrick (27), vozačica automobilskih utrka američko-srpskog porijekla, osvojila je sjajno šesto mjesto u svom debiju u NASCAR seriji u utrci Daytona International Speedway

Danica PatrickDanica PatrickDanica Patrick (27), vozačica automobilskih utrka američko-srpskog porijekla, osvojila je sjajno šesto mjesto u svom debiju u NASCAR seriji u utrci Daytona International Speedway.

- Bilo je jako zabavno. Udarila sam svoj auto sa strane, udarila sam ga sprijeda i odostraga. Naučila sam puno i jako se zabavila. Jedva čekam učiniti to opet – rekla je jedina žena koja je dosad ostvarila pobjedu u utrkama IndyCara.

- Moj automobil baš ne izgleda najljepše, ali bilo je zabavno – dodala je Patrick aludirajući na brojna udubljenja i oštećenja na svom automobili uzrokovanim dodirom s automobilom bivšeg pilota Formule 1 Nelsonom Piquetom Juniorom u 54. krugu, nakon čega se izvrtjela na stazi, ali je uspjela nastaviti utrku.

U utrci je pobijedio Bobby Gerhard i tako došao do svoje rekordne šeste pobjede na ovoj stazi. Iza njega poredali su se Mark Thompson, John Wes Townley, James Biescher i Patrick Sheltra.

Patrick je u ovoj utrci nastupala za JR Motorsports, a svoju će avanturu u NASCAR-u nastaviti možda već sljedeće subote kada se vozi “velika američka utrka” Daytona 500. Odluku o nastupu Patrick bi trebala donijeti u ponedjeljak.

Vezane vijesti

Franchitti pobjednik utrke 500 milja Indianapolisa

Franchitti pobjednik utrke 500 milja Indianapolisa

Škot Dario Franchitti (39) iz momčadi Chip Ganassi Racing pobjednik je 96. izdanja prestižne automobilističke utrke iz IndyCar serije, 500 milja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika