12.02.2010. / 13:12

Autor: Andrea Belin

Istraživanje: Pretile mame ugrožavaju zdravlje djece

Kod djece čije majke tijekom trudnoće unose visokokaloričnu hranu povećan je rizik od Alzheimerove bolesti, Parkinsonove bolesti, dijabetesa, srčanog udara i različitih vrsta srčanih oboljenja

Smanjite obroke Smanjite obroke Iako bi žene u blaženom stanju trebale smanjiti obroke, rijetke su one koje se toga pridržavaju.

Upravo zbog toga sve je više pripadnica nježnijeg spola koje tijekom trudnoće nagomilaju i do nekoliko desetaka kilograma s kojima se bore i nakon poroda.

Međutim, žene koje u tih devet mjeseci ne obraćaju pažnju na prehranu nisu ni svjesne koliko ugrožavaju vlastito zdravlje, međutim i zdravlje djeteta.

Da pretile djevojke povećavaju rizik od nekih opasnih bolesti još nerođene djece, potvrdilo je i najnovije istraživanje provedeno na Sveučilištu Duke.
Premda su znanstvenici ovu vrstu istraživanja proveli na štakorima, sigurni su da je situacija potpuno identična i kod ljudi.

Kako tvrde znanstvenici, kod djece čije majke tijekom trudnoće unose visokokaloričnu hranu povećan je rizik od Alzheimerove bolesti, Parkinsonove bolesti, dijabetesa, srčanog udara i različitih vrsta srčanih oboljenja.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika