15.02.2010. / 14:55

Autor: Nacionalova redakcija

Samsung predstavio novi mobilni telefon temeljen na Samsung bada platformi

Po prvi put na svijetu Samsung Wave je inkorporirao is Bluetooth® 3.0 i WiFi 802.11n standard

Samsung Wave predstavljen je na sajmu u BarceloniSamsung Wave predstavljen je na sajmu u BarceloniSamsung Electronics Co. Ltd., vodeći proizvođač mobilnih telefona, je na Mobile World Congressu, koji se održava u Barceloni, predstavio Samsung Wave (model: S8500). Ovo je prvi mobilni telefon na Samsungovoj novoj, otvorenoj platformi Samsung bada, koji će biti dostupan na tržištu te predstavlja temelj Samsungove predanosti razvijanju pametnih telefona za sve životne stilove.

Samsung Wave ima Super AMOLED zaslon veličine 3,3 inča čime zaslon zaista dobiva novu dimenziju, Social Hub koji približava kontakte i poveznice korisnicima te TouchWiz 3.0 za intuitivno i nevjerojatno prilagodljivo korisničko sučelje. Izrazito brzi CPU mobilnog telefona Wave osigurava okretno i jednostavno iskustvo aplikacija i multi-tasking, što ovaj mobitel čini pratiocem za mobilnu multimediju koji je uvijek uključen. Samsung Wave razvijen je kako bi korisnicima ponudio do sad neviđenu razinu performansa, prilagodljivosti i izbora kad je u pitanju povezivanje s njihovim svijetom. Ovaj prekrasan mobilni telefon s ekranom osjetljivim na dodir bit će dostupan diljem cijelog svijeta od travnja ove godine.

AMOLED OnCell zaslon

„Samsung Wave doista prikazuje našu predanost razvijanju bogatih, povezanih i inovativnih iskustava pametnih telefona namijenjenih svima, " izjavio je JK Shin, predsjednik i voditelj poslovne jedinice Mobile Communications kompanije Samsung Electronics.

„Samsung Wave je ostvario viziju naše platforme. Po prvi put, razvojni inženjeri imali su potpunu slobodu razviti aplikacije za višestruke platforme, kako bi ih mogla koristiti široka paleta uređaja. Kod Wavea, naši partneri za razvoj mogu vidjeti pregršt mogućnosti koje nude mobilna platforma bada i naše tehnologije uređaja," dodao je.

Super AMOLED zaslon nudi svjetliji i jasniji AMOLED OnCell zaslon s manje refleksije, s WVGA ekranom visoke rezolucije (800x480 piksela) s tehnologijom mDNIe (mobile Digital Natural Image engine). Tehnologija DNIe je dokazana tehnologija zaslona koja je također sastavni dio Samsungovih LCD i LED televizora. Neovisno o kutu gledanja te zbog izrazito brzog odaziva, zaslon mobilnog telefona Samsung Wave pruža prvoklasnu kvalitetu prikaza, bilo da je riječ o fotografijama ili video zapisima.

Jednostavnije povezivanje sa Social Hubom

Social Hub je razvijen iz temelja kako bi se sve ključne stavke od e-maila, preko IM do SNS usluga besprijekorno integrirale direktno u Samsung Wave. S korisničkim sučeljem TouchWiz 3.0 UI, omogućuje korisniku jednostavan tijek integriranog iskustva slanja poruka, upravljanja kontaktima i pregledavanja događanja u kalendaru. Social Hub pokreće nevjerojatna push tehnologija koja u stvarnom vremenu dostavlja e-mail poruke, događanja u kalendaru i SNS nadopune.

Samsung Wave pruža vrhunsku razinu izbora svim korisnicima putem potpuno prilagodljivog menija i početne stranice. Za one koji u svako doba zahtijevaju pristup internetskim društvenim mrežama, uređaj nudi mogućnost izmjene izgleda početne stranice kako bi se osigurao brzi pristup Twitteru, Facebooku te ostalim uslugama društvenih mreža Za one koji vole glazbu, početna stranica uređaja može se postaviti poput intuitivnog media playera; do za one koji slikaju i dijele veliki broj fotografija, početna stranica može biti postavljena na način prikazuje omiljene prikaze. Korisnici će također imati koristi i od Quick Panela, koji omogućuje postavljane prioriteta i grupiranje aplikacije na jednom zaslonu za brzi pristup.

S primamljivim briljantnim zaslonom, Samsungovo najnovije korisničko sučelje TouchWiz 3.0 pruža taktilno, intuitivno korisničko iskustvo te uključuje posve nove značajke poput korisničkog sučelja za pokret, Smart Unlock (pametno otključavanje) te prilagodljiv widget zaslon.

Mnoge prednosti Samsung Wavea donosi 1GHz procesor koji korisnicima nudi nabolje grafičke performanse koje su danas dostupne. Zbog brzine procesora korisničko sučelje zaslona osjetljivog na dodir ima izrazito brzi odaziv te je vrlo intuitivno, no najvažnije, 3D i performanse memorijski intenzivne grafike i video zapisa su nenadmašene.

Uključen Bluetooth 3.0 i WiFi

Također Samsung Wave je vrlo atraktivan uređaj s besprijekornim, aerodinamičnim kućištem bez ikakvih razdvajajućih ili grubih linija. Prekrasan displej s tvrdo kaljenim staklom savršeno nadopunjuje i pojačava jasnoću Super AMOLED zaslona. Nadalje, zbog tehnologije protiv prljavštine, masni otisci prstiju postali su stvar prošlosti.

Multi-codec podrška za DivX Xvid, MP4 i WMV te podrška za isporuku virtualnog 5.1 surround zvuka, pretvara uređaj u osobni sustav za zabavu, dok mogućnosti dekodiranja i snimanja HD videa (720p) čine Samsung Wave nevjerojatnim uređajem za snimanje, dijeljenje i pregledavanje video zapisa.

Po prvi put na svijetu Samsung Wave je inkorporirao is Bluetooth® 3.0 i WiFi 802.11n standard.

Samsungova platforma bada omogućuje korisnicima jednostavno i lagano preuzimanje mnoštva aplikacija sa Samsung Apps, integriranog dućana aplikacija koji je dostupan i putem mobitela i interneta. Uključujući bogatstvo igara, navigaciju, društvene mreže, e-book te aplikacije za zdravlje i stil života, Samsung Apps pruža korisnicima trenutni pristup bogatom izboru mobilnih iskustava.

Samsung je zasnovao svoj ekosustav za mobilne aplikacije putem Samsung Mobile Innovator koji je predstavljen 2008. godine te internetske stranice Samsung Application Seller nakon koje je uslijedio Samsung Application Store koji je ključni element ove ponude. Već je dostupan u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Italiji, Singapuru, Njemačkoj, Brazilu i Kini, a tijekom 2010. godine postat će dostupan u 50 zemalja diljem cijelog svijeta.

Vezane vijesti

Samsung objavio poslovne rezultate za četvrti kvartal 2010. i očekivanja za...

Samsung objavio poslovne rezultate za četvrti kvartal 2010. i očekivanja za 2011.

Samsung Electronics Co., Ltd. objavio je poslovne rezultate za četvrti kvartal 2010. godine te očekivanja za 2011. godinu. U četvrtom kvartalu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika