17.02.2010. / 11:36

Autor: Nacionalova redakcija

IT Showoff konferencija ostavila sudionike bez daha

Po prvi je puta ekipa iz CroTeama pred hrvatskom publikom pričala o razvoju računalnih igara i popularne igre "Serious Sam"

Puna velika dvorana FER-a pokazuje koliko je bio interes za konferencijuPuna velika dvorana FER-a pokazuje koliko je bio interes za konferencijuNa Fakultetu elektrotehnike i računarstva 12. veljače 2010. godine održana je prva IT showoff konferencija u organizaciji Tomislava Cara i Nikole Kapraljevića. Konferencija je bila iznimno uspješna okupivši oko 300 sudionika koji su imali prilike uživati u dvadeset iznimno kvalitetnih tehnoloških predavanja.

Konferenciju su otvorili Igor Škevin, tajnik Centra za informatiku u Hrvatskoj gospodarskoj komori te Vedran Mornar, dekan zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Na konferenciji je sudjelovalo više od 287 posjetitelja koji su imali priliku slušati 20 iznimno kvalitetnih predavanja koja su se paralelno održavala u dvije predavaone. Osim predavanja posjetitelji su mogli poslušati i zanimljivu panel diskusiju o web frameworcima.

Jedan od sudionika panela o web frameworcima bio je i informatičar NCL Media Grupe Goran Jurić koji je istaknuo kako je ovakva konferencija izvrsna prilika da informatičari čuju o iskustvima iz prve ruke.

"Konferencija je bila izvrsna. Organizirana bolje i od mnogih komercijalnih konferencija", rekao je Jurić nakon što su se slegli dojmovi.

Alen Ladavac i Davor Hunski iz tvrtke CroTeam održali su predavanje “Serious Sam – Behind the scenes”. Po prvi puta na nekoj konferenciji pred hrvatskom publikom pričali su o razvoju igara i demonstrirali tehnologiju koja stoji iza njihove svjetski poznatog serijala "Serious Sam". U nešto više od sat vremena ostavili su prepunu dvoranu bez daha.

Svi posjetitelji su sudjelovali u nagradnoj igri gdje su mogli osvojiti 3 mobitela Nokia E72 koje je poklonio sponzor Nokia OVI Store. Ivan Guštin iz tvrtke Elin, najbolji predavač po izboru publike osvojio je također Nokiu E72.

IT Showoff konferencija je bila izuzetno uspješna, te će se zbog velikog interesa publike za ovakvim događanjem zasigurno održati opet. Prema nekim informacijama to bi moglo biti već ove jeseni.

Vezane vijesti

Zatvaranje EU-a na duže vrijeme

Zatvaranje EU-a na duže vrijeme

Visoki poljski državni dužnosnici izrazili su u ponedjeljak u Splitu na konferenciji "Regionalni razvoj i fondovi Europske unije - prijenos znanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika