18.02.2010. / 07:28

Autor: Hina

Sudac na slobodu pustio 8 američkih misionara optuženih za otmice djece na Haitiju

Sudac još želi ispitati dvoje mojih klijenata, jer su se zatekli na Haitiju i prije potresa, koji se dogodio 12. siječnja, kazala je odvjetnica Aviol Fleurant

Jedan od američkih misionara, Drew Culberth, napušta policijsku postaju (Reuters)Jedan od američkih misionara, Drew Culberth, napušta policijsku postaju (Reuters)Haićanski sudac zadužen za slučaj deset američkih baptista koji su optuženi za otmicu skupine haićanske djece, naredio je uvjetno puštanje na slobodu njih osam, izvijestila je u srijedu odvjetnica koja ih zastupa.

"Osam mojih klijenata bit će uvjetno oslobođeno. Sudac još želi ispitati dvoje mojih klijenata, jer su se zatekli na Haitiju i prije potresa", koji se dogodio 12. siječnja, kazala je odvjetnica Aviol Fleurant.

Dvoje još na ispitivanju

Podsjetimo, deset američkih državljana 4. veljače optuženo je za "otmicu maloljetnika", nakon što su uhićeni s 33 djece na granici s Dominikanskom Republikom.

Njihov je odvjetnik kazao kako osmero njegovih klijenata Haiti može napustiti u srijedu poslijepodne. Laura Silsby i Charisa Coulter zadržane su zbog daljnje istrage, izvijestio je sudac Bernard Sainvil.

Misionari Baptističke crkve iz Idaha zanijekali optužbe, objasnivši pred sudom kako su željeli pomoći siročadi.

Vezane vijesti

Uklještena među pločama

Uklještena među pločama

U utorak je snažan potres ponovo pogodio sjever Italije. 17 ljudi je poginulo, stotine su teško ozlijeđene a oko 14.000 osoba je ostalo bez krova nad… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika