26.02.2010. / 12:57

Autor: Andrea Belin

Članovi obitelji i prijatelji oprostili su se od Alexandera McQueena

Posljednji pozdrav " huliganu engleske mode" uputile sui neke slavne manekenke s kojima je godinama surađivao, primjerice Kate Moss, Naomi Campbell i Stella McCartney

Foto: Daily MailFoto: Daily MailČlanovi obitelji, rodbina i prijatelji u četvrtak su se u Londonu oprostili od nedavno preminulog dizajnera Alexandera McQueena.

Posljednji pozdrav uputile su mu i neke slavne manekenke s kojima je godinama surađivao, primjerice Kate Moss, Naomi Campbell i Stella McCartney.

Za ovu prigodu neki su odjenuli i njegove kreacije u crnoj boji. Takozvana ikona stila, Daphne Guinness je na sebi imala ogroman crni plašt iz McQueenove kolekcije za jesen 2002. godine.

Inače, četrdesetogodišnji britanski dizajner je počinio samoubojstvo prije dva tjedna u svom stanu u Londonu.

Još uvijek nije poznato zašto si je oduzeo život. Njegovi prijatelji tvrde da je u posljednje vrijeme često bio u depresiji, a u takvo stanje zapao je nakon smrti majke Joyce koja je preminula tjedan dana prije.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika