01.03.2010. / 14:41

Autor: Nacionalova redakcija

Silajdžić na udaru medija: Šutnjom prihvatio Gaddafijev poziv na džihad protiv Švicarske

Silajdžić je izrazito zadovoljan posjetom jer je osim ceremonijalnih dužnosti pregovarao sklapanje ugovora bosanskohercegovačkih tvrtki s libijskim partnerima koji su u posljednjih godinu dana sklopili poslove vrijedne više od tri milijarde kuna. Libiju najviše zanima ulaganje u energetski sektor BiH

Članovi Predsjedništva BiH Haris Silajdžić i Željko Komšić položili su svijeće i odali počast na spomen-obilježju kod Vječne vatre u Sarajevu povodom, Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine. Članovi Predsjedništva BiH Haris Silajdžić i Željko Komšić položili su svijeće i odali počast na spomen-obilježju kod Vječne vatre u Sarajevu povodom, Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine. Mediji i političari napali su člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića da je šutnjom potvrdio poziv libijskog vođe na džihad protiv Švicarske. Silajdžić je u Libiju otputovao na poziv samog Muamera Gaddafija povodom obilježavanja rođendana Muhameda. Na istom skupu, pukovnik Gaddafi je pozvao sve muslimane u "sveti rat" uz pojašnjenje da je Švicarska država nevjernika koji uništavaju džamije.

Libija ulaže u BiH

Mediji spornim smatraju neograđivanje Silajdžića od te izjave i nastavak poslovanja s Libijom. On je izrazito zadovoljan posjetom jer je osim ceremonijalnih dužnosti pregovarao sklapanje ugovora bosanskohercegovačkih tvrtki s libijskim partnerima koji su u posljednjih godinu dana sklopili poslove vrijedne više od tri milijarde kuna. Libiju najviše zanima ulaganje u energetski sektor BiH.

U priopćenju poslanom iz Silajdžićevog ureda se ne spominje incident već se samo potvrđuje posjet i prenosi se zadovoljstvo razvojem odnosa dviju zemalja, navodi Dnevnik.ba.

Vezane vijesti

Mubarak u kritičnom stanju?

Mubarak u kritičnom stanju?

Svrgnuti egipatski predsjednik Hosni Mubarak, kojem se trenutno sudi za ubijanje civila i korupciju, u kritičnom je stanju, izvještava RT. Izvori… Više

Komentari

registracija
20/1/10

Lloyd, 01.03.10. 18:00

Hajde, hajde, tu se radi o moralu ili biznisu, biznis uvijek pobjedjuje. Nije li predsjednik Mesic prvi otputovao u Tripoli da sklapa business? Jeste, u cemu je onda problem sto Gadafi presipa iz supljeg u praznog i to pogotovo kad i neke zapadne TV stanice u drzavama koje granice sa Svicarskom izvjestavaju o velikom fasizmu u Svicarskoj?
Sto se tice Silajdzica, pohvalno je to sto je obezbijedio posao za BIH firme, a neka neko drugi i veci ispravlja krive svjetske Drine.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika