03.03.2010. / 17:15

Autor: Nacionalova redakcija

Jednostavno do cilja: 10 savjeta za skidanje neželjenih kilograma

Ukoliko još uvijek niste pronašli idealnog saveznika u borbi s viškom kilograma, poslušajte savjete stručnjaka koji jamče uspjeh

Mršavite zdravoMršavite zdravoNajnovija strategija gubitka kilograma zahtijeva samo jednu minutu dnevno da sagore sve sakupljene kalorije. Ukoliko se budete pridržavali deset jednostavnih savjeta, dugoročno su zajamčeni veliki uspjesi.

1. Miješajte sokove i mineralnu vodu

U vaš omiljeni voćni sok dodajte običnu i mineralnu vodu kako biste smanjili i do 85 kalorija po čaši i izgubili dva i pol kilograma godišnje bez muke.

2. Hodajte dok govorite

Iskoristite duge razgovore za obavljanje kućanskih poslova. Postavljajte stol, zalijevajte cvijeće, čistite i brišite prašinu.

3. Pročitajte podatke s omota

Na prvi pogled, malo pakiranje najdraže čokolade sadrži 220 kalorija, no tome treba pridodati i ostale kalorije pisane sitnim slovima. Dobro proučite etiketu svakog proizvoda jer dodaci mogu udvostručiti broj kalorija.

4. Pijte čaj prije tjelesnih aktivnosti

Dobro je poznato da zeleni čaj ima blagotvorna svojstva. Kofein iz čaja oslobađa kiseline koje pospješuju sagorijevanje masnoća prilikom tjelovježbe. U slučaju da imate visoki krvni tlak, preskočite ovaj savjet.

5. Nosite ručak na posao

Grickalice i suha hrana najveći su neprijatelj pravilne prehrane. Pripremite ručak kod kuće i ponesite ga na posao. Uštede će biti znatne a organizam će izvrsno reagirati na promjenu.

6. Zamijenite margarin maslinovim uljem

Zašto ne iskoristiti djelotvornu moć Mediterana iz maslinovog ulja? Niz domaćih i stranih maslinara proizvodi kvalitetno djevičansko maslinovo ulje koje dokazano pozitivno utječe na rad tijela. Zdravije je od margarina i maslaca koje unosimo u prevelikim količinama iako možda toga i nismo svjesni.

7. Jedite musli

Dodajte musli u jogurt, mlijeko ili izmiksano voće. Savršeni međuobrok smanjit će apetit a vama dati potrebnu energiju za dnevne aktivnosti.

8. Napravite kontrolu krvi

Studije su pokazale kako jedna od svakih 12 žena ima problema s radom štitnjače. Kada štitnjača ne proizvodi dovoljne količine hormona poremeti se metabolizam što negativno utječe na prehranu i probavu.

9. Pijte vodu

Veliku bocu vode stavite na radni stol, u ručnu torbu . Dokazano da ćete piti više vode ako stoji pred vama. Detoksikacija će biti najefikasnija kada pijete velike količine vode.

10. Salatu sijecite na veće komade

Isjeckajte mrkvu, celer, zelenu salatu, slatke krumpire, tikvice ili drugo povrće na veće komade. Dulje žvakanje zdravije je i potiče rad želuca. A i vi ćete se nakon grickanja zdrave hrane osjećati bolje.

Vezane vijesti

FAO: Svijetu ne treba toliko hrane

FAO: Svijetu ne treba toliko hrane

Svijet se može hraniti s manje hrane nego što su to pokazale ranije procjene ako se okrene održivoj poljoprivredi, smanji rasipanje i zaustavi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika