11.03.2010. / 16:33

Autor: Nacionalova redakcija

Trese, lupa, udara: Čile pogodio novi potres za vrijeme inauguracije predsjednika

Čile 27. veljače razoren jednim od najsnažnijih zabilježenih potresa u povijesti magnitude 8,8 prema Richteru. U tom je potresu poginulo više od 700 ljudi

Foto: ReutersFoto: ReutersPotres jačine 7,2 stupnjeva po Richteru pogodio je Čile, oko 15.40 sati po hrvatskom vremenu. Epicentar potresa je bio 150 kilometara od glavnog grada Santiaga.

Prije njega zemlju je protresao jedan od 5,1 stupnja po Richteru, a 16 minuta kasnije udario je još jedan potres magnitude 6,9 po Richteru. Još nije poznato ima li u potresu ozlijeđenih ili štete.Nakon potresa nisu izdali upozorenje na opasnost od tsunamija.

Potres se dogodio neposredno prije inauguracije novog predsjednika Sebastiana Pinere. Svjetski mediji pišu kako se na licima političara koji su gostovali na inauguraciji mogla jasno vidjeti nervoza te da je bolivijski predsjednik Evo Morales nakratko djelovao dezorijentirano.

Pinera je postao novi predsjednik Čile 20 minuta nakon potresa magnitude 6,9 stupnjeva.

Čile je 27. veljače razoren jednim od najsnažnijih zabilježenih potresa u povijesti magnitude 8,8 prema Richteru. U tom je potresu poginulo više od 700 ljudi.

Vezane vijesti

Uklještena među pločama

Uklještena među pločama

U utorak je snažan potres ponovo pogodio sjever Italije. 17 ljudi je poginulo, stotine su teško ozlijeđene a oko 14.000 osoba je ostalo bez krova nad… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika