Objavljeno u Nacionalu br. 748, 2010-03-16

Autor: Marko Biočina

ŠVICARSKI LUKSUZ U HRVATSKOJ:

Regionalni šef IWC Schaffhausena o otvorenju novog dućana s prestižnim satovima u Zagrebu

Najbolje prodajne rezultete u IWC-u tako očekuju od Portuguese Yacht Club Chronograph modela s IWC kronografskim pokretom, kao i novi Portuguese Hand- Wound

HENRIK EKHDAHL
upravlja prodajom
IWC-a na tržištima 17
europskih država i
kaže da očekuje dobre
rezultate u HrvatskojHENRIK EKHDAHL upravlja prodajom IWC-a na tržištima 17 europskih država i kaže da očekuje dobre rezultate u HrvatskojHenrik Ekdahl, brand manager poznatog proizvođača luksuznih satova IWC Schaffhausen zadužen je za razvoj na tržištima 17 europskih država među kojima je i Hrvatska. S Ekhdalom smo razgovarali povodom otvaranja dućana tvrtke Krona, službenog zastupnika IWC-a za Hrvatsku. Tvrtka IWC dio je velike Richemont grupe i od 1868. godine jedna je od najpoznatijih i najuglednijih švicarskih tvrtki za proizvodnju luksuznih satova. IWC ima dugu povijest proizvodnje nekih od najkvalitetnijih i najsloženijih satova u svijetu, a pogon tvrtke smješten je u Schaffhausenu, nedaleko od Züricha.


Kako kaže Ekdahl, u globalnoj recesiji tvrtka je bez značajnijih gubitaka prebrodila razdoblje težeg poslovanja: “U vrijeme gospodarske nesigurnosti kupci se okreću markama u koje imaju potpuno povjerenje. U posljednjih 18 mjeseci ova se tvrdnja pokazala potpuno istinitom što se tiče industrije luksuznih satova. Izazovno vrijeme iza nas pokazuje kako snažni brandovi dobivaju mjesto na tržištu, a slabije tvrtke gube svoje klijente. Svojom dugom i čvrstom poviješću, dokazanom besprijekornošću, vještinom izrade i kvalitetom, IWC Schaffhausen nudi prave i trajne vrijednosti. Mi smo snažna tvrtka u industriji luksuznih satova i više smo nego zadovoljni što naši kupci, i oni u Hrvatskoj, nastavljaju cijeniti i kupovati naše proizvode. U skladu s našim ekskluzivnim i luksuznim imidžem, IWC teži tomu da bude predstavljen od najboljih maloporodajnih partnera i samo na najboljim lokacijama. Upravo zato smo vrlo sretni što smo započeli našu suradnju s Kronom u Zagrebu.”

IWC-ovi satovi već su godinama dostupni zagrebačkim kupcima, no u kompaniji očekuju da će otvaranjem novog atraktivnog prodajnog prostora uspjeti ostvariti još bolje prodajne rezultate nego što je dosad bio slučaj. Dapače, Ekhdahl je najavio mogućnost i da se u Kroninoj ponudi nađu i neki satovi iz IWC-ovih prestižnih ograničenih serija, pa tako i novih satova iz poznate serije Portuguese, na čiji će se razvoj tvrtka koncentrirati 2010. godine. “Noviteti u Portuguese obitelji bit će dostupni od ove jeseni. Sretni smo što je inicijalna povratna informacija s tržišta vrlo pozitivna i naši su ovlašteni maloprodajnici primili brojne prednarudžbe za kupce koji već žele osigurati kupnju unatoč ograničenoj dostupnosti. Kako sam već spomenuo, u proteklih 18 mjeseci postalo je vrlo jasno kako se u vrijeme nesigurnosti i gospodarskih izazova kupac snažno usredotočuje na prave vrijednosti.

Svojom dugom i čvrstom poviješću, dokazanom besprijekornošću, vještinom izrade i kvalitetom IWC Schaffhausen nudi prave i trajne vrijednosti za novac. Razina po kojoj se prepoznaje naš brand i atrakativni proizvodi koje nudimo osigurat će naš kontinuirani uspjeh. Na tržištima gdje je trenutačno zabilježen gospodarski rast sretni smo što je IWC jedna od tvrtki koja prati taj pozitivan trend, a uvjereni smo da će tako biti i u Hrvatskoj”, rekao je Ekhdahl. Najbolje prodajne rezultete u IWC-u tako očekuju od Portuguese Yacht Club Chronograph modela s IWC kronografskim pokretom, kao i novi Portuguese Hand- Wound, također s kronografskim pokretom, a ti bi modeli trebali biti dostupni i u Krona trgovini. Vrhunac ponude trebao bi biti model Portuguese Grand Complication.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika