19.03.2010. / 13:02

Autor: Nacionalova redakcija

Popularne Uggsice opasne za zdravlje nogu

Američki liječnici su upozorili kako čizme nisu oblikovane na način da anatomski prate žensko stopalo, nemaju potrebnu potporu gležnja radi čega dolazi do bolova

I Pamela Anderson nije mogla odoljeti UggsicamaI Pamela Anderson nije mogla odoljeti UggsicamaVeć nekoliko sezona Uggsice šetaju špicama, a ponosne vlasnice hvale se kako su im baš one trebale da se odmore od dvanaest centimetara visokih potpetica.

Meke i udobne čizmice pristigle iz Australije oduševile su sve, ali nakon najnovijih izjava ortopeda trebale bi se zamisliti i kupci pravih' ali i imitacija Uggsica.

Američki liječnici su upozorili kako čizme nisu oblikovane na način da anatomski prate žensko stopalo, nemaju potrebnu potporu gležnja radi čega dolazi do bolova.

Sa svakim novim korakom stopalo se skliže te prebacuje napor na tetive koje ne mogu zadržati težinu tijela.

Problem se seli s gležnja na bokove i donji dio leđa. Liječnici napominju kako često mlade žene nisu ni svjesne posljedica koje mogu završiti snažnom glavoboljom.

Bilo da se radi o originalnim Uggsicama od 140 dolara ili njihovim jeftinijim kopijama efekt je jednak. Stoga ortopedi sugeriraju kako je sigurnije potražiti druge vrste obuće ili koristiti ortopedske uloške.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

registracija
30/6/05

astajcic, 19.03.10. 13:26

Eto ga sad, tek sam ih na noge stavio...


registracija
8/7/09

bankar, 15.04.10. 18:13

ma daj stučnjaci još će reći da i vidbrator uzrokuje neku bolest


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika