19.03.2010. / 17:09

Autor: Hina

'Obraćanje' u subotu: Papa potpisao pismo o zlostavljanju djece u Irskoj

Benedikt XVI. je rekao vjernicima na općoj audijenciji srijedom kako se nada da će pismo "pomoći u procesu pokajanja, iscjeljenja i obnove"

Papa Benedikt XVI. potpisao je u petak dugoočekivano pastoralno pismo irskim katolicima o svećeničkom zlostavljanju djece, priopćila je Sveta Stolica.

Pismo će se objaviti u subotu, a predstojnik tiskovnog ureda Svete Stolice, velečasni Federico Lombardi izvijestit će istodobno o njegovu sadržaju na tiskovnoj konferenciji kojoj će nazočiti predstavnici medija akreditirani pri Svetoj Stolici.

Benedikt XVI. je rekao vjernicima na općoj audijenciji srijedom kako se nada da će pismo "pomoći u procesu pokajanja, iscjeljenja i obnove".

Papine izjave podudarile su se vremenski s isprikom čelnika irske Katoličke crkve, kardinala Seana Bradyja, zbog toga što nije obavijestio policiju o svećeniku osuđenom za spolno zlostavljanje 20 djece tijekom četrdesetogodišnjeg razdoblja.

Početkom tjedna visoki dužnosnik Svete Stolice, nadbiskup Rino Fisichella rekao je da će u pismu biti navedene "posebne mjere" o tome kako crkvene ustanove i zajednice, ne samo u Irskoj, trebaju postupiti u slučaju pedofilije ili drugih oblika zlostavljanja.

Vezane vijesti

"Vati-Leaks": Glasine čak i o atentatu na Papu

"Vati-Leaks": Glasine čak i o atentatu na Papu

Riječ je o intrigama, izdaji i tajnim dokumentima - cijela priča zvuči kao da ju je napisao neki pisac kriminalističkih romana. Sumnja se da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika