08.04.2010. / 18:11

Autor: Hina

Steinberg u Beogradu pozdravio deklaraciju o Srebrenici

Tijekom sastanka sa srbijanskim ministrom unutarnjih poslova Ivicom Dačićem istaknuo je kako je zadovoljan suradnjom toga srbijanskog ministarstva s američkim sigurnosnim službama u borbi protiv organiziranog zločina i terorizma

James SteinbergJames SteinbergZamjenik američke držvne tajnice James Steinberg u četvrtak je u Beogradu pohvalio ulogu Srbije u odnosu prema okolnim zemljama i pozdravio nedavno donošenje deklaracije o Srebrenici u srbijanskom parlamentu.

Steinberg, koji je u okviru turneje po jugoistočnoj Europi u četvrtak posjetio Beograd gdje se susreo s najvišim srbijanskim dužnosnicima, izrazio je američku potporu čelnicima tih država u naporuma da izgrade zajedničku europsku budućnost.

Srbija je ključan partner SAD-a u toj regiji, rekao je Steinberg i pohvalio nastojanja Srbije da se riješe pitanja u njezinu susjedstvu, prenijeli su beogradski mediji. Američki je dužnosnik posebice pozdravio donošenje deklaracije o zločinima u Srebrenici u srbijanskom parlamentu.

Unatoč razlikama između Washingtona i Beograda glede Kosova SAD se zauzima za pronalaženje rješenja praktičnih pitanja građana, naglasio je Steinberg.

"Za budućnost regije i svih zemalja u njoj važno je poštivati prava i većine i manjina te graditi njihovu budućnost u Europskoj uniji, koja će im omogućiti da iskažu svoje interese. To je vizija Balkana za 21. stoljeće i način da se prevlada prošlost", rekao je Steinberg u interviewu za B92.

Tijekom sastanka sa srbijanskim ministrom unutarnjih poslova Ivicom Dačićem istaknuo je kako je zadovoljan suradnjom toga srbijanskog ministarstva s američkim sigurnosnim službama u borbi protiv organiziranog zločina i terorizma.

Dačić je kazao da njegovo ministarstvo želi dobru suradnju s predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu, KFOR-om, UNMIK-om i EULEX-om, kako bi se održao mir i sigurnost svih građana te da će dati pun doprinos ostvarenju tog cilja, stoji u priopćenju srbijanskog MUP-a.

Američki dužnosnik se u srijedu navečer, nakon dolaska iz Sarajeva, susreo sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem, a nakon boravka u Srbiji posjetit će Kosovo.

Vezane vijesti

Mala zemlja na Balkanu radi velike probleme

Mala zemlja na Balkanu radi velike probleme

"Nedugo nakon stupanja na dužnost novi srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić našao se na meti kritika zbog spornih izjava o ratu u BiH. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika