13.04.2010. / 13:15

Autor: Hina

Predsjednik Kaczynski mogao bi biti pokopan na krakovskom Wawelu

"Wawel je posve moguća opcija", potvrdio je izvor. Wawel je utvrda u Krakovu, prvo sjedište poljskih kraljeva, s veličanstvenom katedralom i kraljevskim dvorcem kao glavnim građevinama

Poljski predsjednik Lech Kaczynski i njegova supruga Maria, koji su poginuli u subotu u zrakoplovnoj nesreći u Rusiji, mogli bi biti pokopani na Wawelu u Krakovu, gdje počivaju poljski kraljevi i neke od ključnih osoba poljske povijesti, doznaje se u utorak iz izvora u Wawelskoj katedrali.

"To je zatraženo od krakovskog nadbiskupa, msgr. Stanislawa Dziwisza", rekao je svećenik Zdzislaw Sochacki. "Konačna odluka trebala bi biti donesena za nekoliko sati", rekao je izvor iz krakovske nadbiskupije.

Poljski mediji nagađaju o još tri lokacije, varšavskom središnjem groblju, varšavskoj katedrali svetog Ivana ili nacionalnom hramu Božje providnosti, kompleksu koji je još uvijek u gradnji i koji bi osim istoimene crkve trebao sadržavati muzeje Ivana Pavla II. i kardinala Stefana Wyszynskog te panteon zaslužnih Poljaka.

"Wawel je posve moguća opcija", potvrdio je izvor. Wawel je utvrda u Krakovu, prvo sjedište poljskih kraljeva, s veličanstvenom katedralom i kraljevskim dvorcem kao glavnim građevinama.

Ranije je predstavnik predsjedničkog ureda Jacek Sasin rekao je ranije da je obitelj donijela odluku o mjestu pokopa, ali je nije htio objaviti.

Pogreb će trajati dva dana. U subotu je nacionalni oproštaj, a sam pogreb u nedjelju, objavljeno je iz predsjedničkog ureda.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika