13.04.2010. / 17:08

Autor: Hina

Kriza u Kirgistanu: Bakijev spreman podnijeti ostavku, uz određene uvjete

Bakijev je do sada odbijao podnijeti ostavku, no u utorak je rekao da bi to mogao učiniti ako prijelazna vlada zajamči sigurnost njegovoj obitelji

Kurmanbek Bakijev (foto: Reuters)Kurmanbek Bakijev (foto: Reuters)Kurmanbek Bakijev, svrgnut s vlasti u Kirgistanu prošli tjedan, u utorak je prvi put izjavio kako bi mogao podnijeti ostavku na predsjedničku dužnost ako se njemu i njegovoj užoj i široj obitelji zajamči sigurnost.

Bakijev je s obitelji pobjegao na jug Kirgistana 7. travnja nakon prosvjeda u Biškeku u kojima je vojska pucala na prosvjednike, pri čemu su ubijene 83 osobe. Odbjegli je predsjednik pozvao predsjednicu prijelazne vlade Rozu Otunbajevu na razgovor u svoje rodno mjesto Tedžit u pokrajini Džalalabadu na jugu zemlje, jamčeći sigurnost njoj i njezinim suradnicima.

Bakijev je do sada odbijao podnijeti ostavku, no u utorak je rekao da bi to mogao učiniti ako prijelazna vlada zajamči sigurnost njegovoj obitelji i njemu, smiri nerede u zemlji te počne pripreme za prijevremene predsjedničke izbore.

Vezane vijesti

Atambajev ne želi američku bazu u Kirgistanu

Atambajev ne želi američku bazu u Kirgistanu

Sjedinjene Države će 2014. godine, kada im istekne najam, morati napustiti svoju vojnu bazu u Kirgistanu, rekao je u utorak izabrani predsjednik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika