14.04.2010. / 13:39

Autor: Hina

Predsjednički izbori u Poljskoj sredinom lipnja

U srijedu bi predsjednik Sejma Bronislaw Komorowski koji obnaša privremeno funkciju predsjednika države mogao objaviti službeni datum izbora po završetku razgovora s parlamentarnim skupinama

Bronislaw KomorowskiBronislaw KomorowskiPrvi krug predsjedničkih izbora, organiziranih nakon pogibije poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog u zrakoplovnoj nesreći, održat će se 13. ili 20. lipnja, izjavio je u srijedu dužnosnik u parlamentu.

"Od početka te tragedije postojala su teoretski samo tri moguća datuma za izbore. Tri nedjelje u lipnju: 6., 13. ili 20.", izjavio je visoki dužnosnik Sejma Lech Czapla.

Objasnio je da preostaju dva moguća datuma zbog ograničenja koje nameće Ustav i izborni zakon. Eventualni drugi krug mogao bi se održati 27. lipnja ili 4. srpnja, dodao je on.

U srijedu bi predsjednik Sejma Bronislaw Komorowski koji obnaša privremeno funkciju predsjednika države mogao objaviti službeni datum izbora po završetku razgovora s parlamentarnim skupinama.

Komorowski je ujedno službeni kandidat liberalne stranke na vlasti Građanske platforme. Izbori prvotno predviđeni za jesen trebali su suprotstaviti Lecha Kaczynskog u drugom mandatu i Komorowskog, kojemu je davana prednost.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika