16.04.2010. / 15:55

Autor: Hina

Biškek: Bakijev noćas podnio ostavku i faksirao ju prijelaznoj vladi

Prijelazna kirgistanska vlada, koju sada vodi Roza Otunbajeva, potvrdila je da je Bakijev noćas iz Kazahstana faksirao pismo u kojemu podnosi svoju ostavku na dosadašnju predsjedničku dužnost

Kurmanbek BakijevKurmanbek BakijevKirgistanski predsjednik Kurmanbek Bakijev i službeno je pismeno podnio ostavku koju je poslao novim kirgistanskim čelnicima, izvijestili su u petak dužnosnici, izrazivši bojazan od mogućnosti izbijanja građanskog rata u toj središnjoj azijskoj državi.

Bakijev je u susjedni Kazahstan pobjegao u četvrtak, a novonastala kriza pokazala je suparništvo između američkog i ruskog utjecaja u središnjoj Aziji, važnu i velikom prostoru između Kine, Afganistana i Kaspijskog jezera.

Prijelazna kirgistanska vlada, koju sada vodi Roza Otunbajeva, potvrdila je da je Bakijev noćas iz Kazahstana faksirao pismo u kojemu podnosi svoju ostavku na dosadašnju predsjedničku dužnost.

Vezane vijesti

Atambajev ne želi američku bazu u Kirgistanu

Atambajev ne želi američku bazu u Kirgistanu

Sjedinjene Države će 2014. godine, kada im istekne najam, morati napustiti svoju vojnu bazu u Kirgistanu, rekao je u utorak izabrani predsjednik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika