16.04.2010. / 20:29

Autor: Ana Smrečki

Početak kraja vlč. Zlatka Sudca: 'Crkva se obračunava s njegovim likom'

Njegov dugogodišnji prijatelj Drago Plečko smatra da je ovo 'početak kraja našeg karizmatika', poručujući da se Crkva obračunava s likom Zlatka Sudca. Zlatko Tomac, koji se pak u posljednje vrijeme ne odvaja od velečasnog tvrdi da on nije bolestan. Ipak, s njim se nije čuo već tri tjedna, od kada je Sudac bio na promociji Tomčeve knjige, nakon koje je odjurio u Salzburg

Velečasni Zlatko Sudac tvrdi da već ima osiguran novac za pastoralni centar Milosrdnog Isusa

Foto: Vecernji.hrVelečasni Zlatko Sudac tvrdi da već ima osiguran novac za pastoralni centar Milosrdnog Isusa Foto: Vecernji.hrNakon medijskih napisa da se vlč. Zlatko Sudac nalazi u izolaciji te da su mu biskupi na čelu s kardinalom Josipom Bozanićem zabranili seminare duhovne obnove diljem zemlje, naš poznati karizmatik u petak je gradonačelniku Jastrebarskog Mihaleu Zmajloviću predstavio projekt svoga pastoralnog centra Milosrdnog Isusa. Večernji list piše da se radi o međunarodnom duhovnom centru koji će se sastojati od bolnice, hospicija, dvorana za seminare i molitve. No, budućnost ovog projekta upravo će ovisiti o Crkvi, bez čije dozvole vlč. Sudac neće moći krenuti u realizaciju dugogodišnje ideje.

«Crkva bez mene može, ali ja bez Crkve ne mogu. Siguran sam da će Bog riješiti probleme koji su se pojavili. Ne želim da centar bude ičije vlasništvo, ni crkveno, ni državno, ni jedne stranke, nego da bude nacionalno dobro i imovina svih ljudi, osobito onih siromašnih i potrebitih», poručio je Zlatko Sudac večeras iz Jaske, čiji su gradski oci podržali ovu hvalevrijednu inicijativu.

Vlč. Zlatko Sudac već ima novac za centar u Jaski

Inače, ovaj bi duhovni centar, ako zaživi, imao dvoranu za seminare za čak 5 tisuća ljudi, dok ona u Betaniji na Lošinju, koja je pred zatvaranjem prima tek 80 osoba. Oko projekta vlč. Sudca okupljeno je 15 tisuća ljudi, a naš karizmatik tvrdi da već ima osiguran novac za pastoralni centar Milosrdnog Isusa. Zanimljivo, centar bi trebao proizvoditi svoju ekološku hranu, a zgrada bi trebala izdržati potres od devet stupnjeva po Richteru, a imala bi i atomsko sklonište za 20 tisuća ljudi.

U pozadini predstavljanja novog pastoralog centra, u svećeničkim krugovima pojavila se priča da se iza zabrana koje su usmjerene protiv Zlatka Sudca stoje zlonamjerne priče da je poznati karizmatik psihički bolesnik, alkoholičar, narkoman, homoseksualac i seksualni manijak. Svećenici koji poznaju Sudca tvrde da se radi o glasinama kojima se želi u javnosti ocrniti velečasnog.

Seminare u Betaniji vodit će drugi svećenici

Inače, njegovi kolege potvrdili su da se Sudac liječi u Zagrebu te da problem oko zabrana seminara ne leži u njegovoj propovjedi, već u teškom zdravstvenom stanju. Poručuju da mu je potreban odmak od svega kako bi se fizički i psihički oporavio. Slike koje donosi 24 sata na svom portalu, potvrđuju da Sudac izgleda bolesno i izmoreno. Čelni ljudi Krčke biskupije tvrde pak da se Dom za duhovnu obnovu Betanija u Ćunskom ne zatvara te da će seminare voditi drugi svećenici. Sudac tako prema riječima vlč. Antona Valkovića smije voditi seminare u Hrvatskoj, no samo uz odobrenje biskupa.

Njegov dugogodišnji prijatelj Drago Plečko smatra da je ovo 'početak kraja našeg karizmatika', poručujući da se Crkva obračunava s likom Zlatka Sudca. Zlatko Tomac, koji se pak u posljednje vrijeme ne odvaja od velečasnog tvrdi da on nije bolestan. Ipak, s njim se nije čuo već tri tjedna, od kada je Sudac bio na promociji Tomčeve knjige, nakon koje je odjurio u Salzburg.

Vezane vijesti

Nova zabrana s Kaptola: Bozanić ne dopušta postavljanje raspela vlč. Zlatka...

Nova zabrana s Kaptola: Bozanić ne dopušta postavljanje raspela vlč. Zlatka Sudca

U iščekivanju odgovora kardinala Josipa Bozanića na inicijativu vlč Zlatka Sudca da se u Jastrebarskom gradi novi pastoralni centar duhovne obnove,… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 16.04.10. 21:09

brane i štite pedofiliju a obračunavaju se sa običnim karzimaticima eheheh ovo su farizeji x2 za naše doba


registracija
4/1/09

miroljubiv, 17.04.10. 10:41

Imam Kristov Duh u sebi,što će mi Sudac,Plečko,Braco, i ostala kompanija? Čemu reklame za nepotrebne? Treba biti ponizan i skroman.sve ovo je veliki grijeh protiv Boga u nama i ništa više.žalosno,sramotno,tužno i jadno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika