20.04.2010. / 08:11

Autor: Hina

Vulkanski oblak stigao do obale Sjeverne Amerike

"Oblak pepela je vrlo raspršen, kreće se sporo i ne bi trebao utjecati na kanadske zračne luke", rekla je glasgovornica Laura Cummings

Foto: ReutersFoto: ReutersOblak pepela nastao u erupciji islandskog vulkana došao je do kanadske istočne obale u ponedjeljak no zrakoplovne tvrtke su rekle da je do otkazivanja domaćih letova u Kanadi došlo većinom zbog magle.

Kanadska agencija za okoliš i meteorologiju Environment Canada rekla je da ne očekuje probleme u domaćem prometu zbog oblaka koji je zatvorio europske zračne luke.

"Oblak pepela je vrlo raspršen, kreće se sporo i ne bi trebao utjecati na kanadske zračne luke", rekla je glasgovornica Laura Cummings.

Britanska nacionalna meteorološka služba Met Office odgovorna je za praćenje oblaka pepela po međunarodnim sporazumima a meteorolog Met Officea Bob Syvreta je agenciji Reuters izjavio da nije vjerojatno da će oblak zaći dublje u Sjevernu Ameriku.

Vezane vijesti

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Pri padu pozornice podignute u parku u Torontu za koncert britanske rock-skupine Radiohead poginuo jedan član tehničke ekipe, objavila je policija.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika