20.04.2010. / 11:41

Autor: Hina

Komorowski favorit na predsjedničkim izborima u Poljskoj

Komorowski, koji je kao predsjednik parlamenta automatizmom ustava postao v.d. predsjednika države, najvjerojatnije će u srijedu objaviti da će 20. lipnja biti održan prvi krug predsjedničkih izbora. Ako nijedan kandidat ne osvoji natpolovičnu većinu u prvom, drugi će krug biti 4. srpnja

Bronislaw KomorowskiBronislaw KomorowskiObnašatelj dužnosti poljskog predsjednika Bronislaw Komorowski pobijedit će na predsjedničkim izborima koji bi se trebali održati u lipnju zbog tragične smrti Lecha Kaczynskog u zrakoplovnoj nesreći u Rusiji, pokazalo je ispitivanje javnog mnijenja, čiji su rezultati objavljeni u utorak.

Komorowski, predsjednički kandidat vladajuće Građanske platforme premijera Donalda Tuska, osvojio bi 55 posto glasova u drugom krugu izbora prema 32 posto koliko bi dobio brat blizanac poginulog predsjednika Jaroslaw, pokazalo je ispitivanje agencije TNS OBP.

Jaroslaw Kaczynski, čelnik glavne oporbene stranke Prava i pravednosti (PiS), još nije rekao hoće li se kandidirati.

Poljski predsjednik i njegova supruga poginuli su s još 94 ljudi u zrakoplovnoj nesreći 10. travnja u blizini Smolenska u Rusiji, putujući u Katin na obilježavanje 70. godišnjice sovjetskog pokolja 22.000 poljskih časnika i intelektualaca.

PiS je najavio da će do kraja ovoga tjedna objaviti ime svoga kandidata. Po pisanju medija, većina članova želi da to bude Jaroslaw Kaczynski.

Komorowski, koji je kao predsjednik parlamenta automatizmom ustava postao v.d. predsjednika države, najvjerojatnije će u srijedu objaviti da će 20. lipnja biti održan prvi krug predsjedničkih izbora. Ako nijedan kandidat ne osvoji natpolovičnu većinu u prvom, drugi će krug biti 4. srpnja.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika