23.04.2010. / 23:22

Autor: Boris Bilas

Skok u napadu odveo Cibonu u veliko finale protiv Partizana

Za pobjedu Cibone najzaslužniji odličan skok u napadu igrča Velimira Perasovića. Cibona je, naime, sakupila čak 24 ofenzivna skoka, dok ih je Olimpija imala samo osam. Ukupno su 'Cibosi' imali 44 skoka, a Olimpija 28

Atraktivno zakucavanje Bojana Bogdanovića (Foto: Igor Šoban)Atraktivno zakucavanje Bojana Bogdanovića (Foto: Igor Šoban)U finalu regionalne NLB lige igrat će košarkaši zagrebačke Cibone i beogradskog Partizana.

U prvom polufinalu završnog turnira u zagrebačkoj Areni Partizan je svladao Hemofarm iz Vršca s 72:67 (40:34), dok je Cibona bila bolja od ljubljanske Union Olimpije s 78:73 (48:44).

Cibona je teže od očekivanoga došla do pobjede protiv desetkovane Olimpije, koja je u Zagreb došla sa svega devet igrača. Nakon izjednačenog prvoga dijela, Cibona je treću četvrtinu dobila s 18:8 i s vodstvom 66:52 činilo se da je otpor slovenskog prvaka slomljen. No, Olimpija se uspjela vratiti i tri minute prije kraja vodstvo Cibone je minimalno 71:69. Predvođeni s desetak tisuća gledatelja u dvorani susret je odlučio Vedran Vukušić s pogođenim šutem i dodatnim bacanjem, a pobjedu je riješio ponajbolji igrač domaćina Lamont Gordon.

Amerikanac Gordon je dvoboj završio s 23 koša i 7 skokova, Vukušić je dodao 14, dok je Marko Tomas dao 12. Kod Ljubljančana je najviše zabio Jaka Klobučar (19), Vlado Ilijevski je dodao 14, a Sašo Ožbolt 12 poena.

Treba napomenuti kako je za pobjedu Cibone najzaslužniji odličan skok u napadu igrača Velimira Perasovića. Cibona je, naime, sakupila čak 24 ofenzivna skoka, dok ih je Olimpija imala samo osam. Ukupno su 'Cibosi' imali 44 skoka, a Olimpija 28.

Upravo je to Velimir Perasović istaknuo kao ključ pobjede njegove momčadi.

"Igrali smo dobru obranu i imali fantastičan skok u napadu. Mora se priznati da smo igrali pod pritiskom jer su svi očekivali da uđemo u finale. Zbog toga nismo odigrali dobro u napadu. No, protiv Partizana će biti drugačija utakmica jer su oni potpuno drugačija momčad od Olimpije, imaju skroz drukčiji stil igre. Ipak, za pobjedu ćemo morat igrat puno bolje nego večeras", rekao je Cibonin trener.

Cibona će u nedjelju u finalu u 17. 15 sati tražiti svoj prvi NLB naslov, a Partizan četvrti uzastopni.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Perasović s Valencijom izborio Barcelonu

Perasović s Valencijom izborio Barcelonu

Košarkaši Valencije, koje vodi hrvatski stručnjak Velimir Perasović, pobijedili su kao domaćini Lagun Aro 75-67 u odlulčujućoj, trećoj utakmici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika