27.04.2010. / 12:44

Autor: Hina

Electrolux zabilježio snažan rast dobiti u prvom tromjesečju

Prema riječima izvršnog direktora Hansa Straberga, to su najbolji rezultati u prvome tromjesečju u povijesti te grupacije

Electrolux očekuje daljnji rast u 2010.Electrolux očekuje daljnji rast u 2010.Švedski proizvođač kućanskih aparata Electrolux u utorak je izvijestio o petnaesterostrukom rastu neto dobiti u prvom tromjesečju 2010. na krilima snažnije potražnje na nekoliko ključnih tržišta te grupacije.

Neto dobit, isključujući stavke koje utječu na usporedivost, u navedenom je razdoblju iznosila 981 milijun kruna (136 milijuna dolara), u usporedbi sa 60 milijuna kruna u istome razdoblju godine ranije.

Kompanija taj rast djelomice pripisuje i nižim cijenama sirovina.

Prihodi su u navedenome tromjesečju umanjeni 2,7 posto na 25,1 milijardu kruna.

Oporavak prije očekivanog

Prema riječima izvršnog direktora Hansa Straberga, to su najbolji rezultati u prvome tromjesečju u povijesti te grupacije.

"Potražnja na našim najvažnijim tržištima oporavila se nešto brže nego što smo očekivali", kazao je Straberg.

"To u prvome redu vrijedi za američko tržište, koje je u ožujku demonstriralo snažan rast, dok u zapadnoj Europi u cjelini bilježimo pojačanu potražnju po prvi puta nakon deset tromjesečja pada", dodao je.

Tvrtka u 2010. očekuje nastavak rasta potražnje.

Unatoč rastu cijene sirovina, grupacija nema razloga za strah od eventualnih posljedica budući da je za veći dio isporuka dogovorila fiksne cijene a više cijene sirovina često idu ruku pod ruku s gospodarskim oporavkom i pojačanom potražnjom za kućanskim aparatima.

Electrolux je na kraju prvoga tromjesečja imao oko 51.000 zaposlenih. Usporedbe radi, u isto vrijeme godine ranije zaposlenih je bilo 53.600.

Vezane vijesti

Slabija prodaja i skuplje sirovine nagrizle dobit Electroluxa

Slabija prodaja i skuplje sirovine nagrizle dobit Electroluxa

Švedski proizvođač bijele tehnike Electrolux priopćio je u srijedu da je u trećem tromjesečju 2010. zabilježio 15-postotni pad neto dobiti pod… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika