29.04.2010. / 12:14

Autor: Boris Bilas

Dividenda IGH: Ministrici Dropulić 42 tisuće kuna, Ivanu Leji pola milijuna

Najveći pojedinačni dioničar tvrtke je splitski broker Ivan Lejo koji u vlasništvu ima 20.086 dionica tvrtke. te dionice će mu ove godine donijeti više od pola milijuna kuna zarade, točnije 562.408 kuna

Marina Matulović DropulićMarina Matulović DropulićInstitut građevinarstva Hrvatske (IGH) u četvrtak je Zagrebačkoj burzi dostavio konsolidirane i revidirane rezultate poslovanja za 2009. godinu te za prvo tromjesečje ove godine.

Prema tom izvješću IGH je u 2009. ostvario dobit u iznosu od nešto više od 20 milijuna kuna. Ostvarena dobit društva upotrijebit će se za isplatu posebnih nagrada upravi i menadžmentu društva, i to u iznosu 2,5 milijuna kuna, dok će zadržana dobit iznositi 17 i pol milijuna kuna.

Istovremeno su iz tvrtke obavijestili kako će dioničari ove godine dobiti dividendu od 28 kuna po dionici što predstavlja pad od 22 kune u odnosu na prošlu godinu.

Zanimljivo je međutim pogledati koliku će ta dividenda donijeti zaradu nekim od najvećih pojedinačnih dioničara IGH-a. Podatak o tome s koliko dionica raspolaže Jure Radić, predsjednik uprave IGH, nije poznat, ali se zna da ministrica Marina Matulović Dropulić ima 1497 dionica ove tvrtke.

Tako će na račun dividende ona u džep spremiti nešto manje od 42 tisuće kuna, a zanimljivo kako je lani za svoje dionice dobila dividendu od 74.850 kuna.

Najveći pojedinačni dioničar tvrtke je splitski broker Ivan Lejo koji u vlasništvu ima 20.086 dionica tvrtke. Te dionice će mu ove godine donijeti više od pola milijuna kuna zarade, točnije 562.408 kuna.

Predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Petar Đukan u svom vlasništvu ima 2716 dionica tvrtke te će dividendom zaraditi 76 tisuća kuna.

Bivši direktor Hrvatskih autocesta i tehnički direktor IGH-a Mario Crnjak od dividenda će ove godine uprihoditi 22.400 kuna budući da je vlasnik 800 dionica tvrtke.

Vezane vijesti

Radiću u Upravi

Radiću u Upravi

Tvrtka IGH na jesen će ponovo promijeniti vlasničku strukturu, jer će uslijediti još jedna dokapitalizacija nakon što je ovog mjeseca… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika