01.05.2010. / 11:55

Autor: Hina

U Južnoafričkoj republici zaplijenjeno 2,5 tone eksploziva

Mentalitet je zaslužan što se svatko pošten u ovoj zemlji osjeća kao da je gol na vjetrometini. Zato je u nas rad i radnik na najnižoj razini od kada je ova država nastala, a zbog toga bismo uskoro mogli ostati bez onih lijepih stvari i probuditi se u pećini

Južnoafrička policija je zaplijenila 2,5 tona eksploziva kojeg kriminalci koriste za pljačkanje bankomata, izvješćuje u subotu Saturday Star.

"Zaplijenili smo oko 100 kutija, a svaka je sadržavala 25 kilograma komercijalnog eksploziva. Naša je istraga pokazala da se taj eksploziv rabi za pljačkanje bankomata", kazao je glasnogovornik policije Lungelo Dlamini.

Policija je eksploziv pronašla u kupaonici jedne kuće, nakon anonimne dojave. Uhitila je dvoje ljudi, a za trećom se osobom još traga.

JAR je jedna od zemalja s najvišom stopom kriminaliteta. U razdoblju od 2007/8 počinjeno je 18.487 ubojstava i 36.190 silovanja. Dnevno se desi oko 50 ubojstava, nešto više nego u SAD-u koji broji šest puta više stanovnika. JAR ima 50 milijuna stanovnika.

Vezane vijesti

Mandela se nakon laparoskopije osjeća dobro

Mandela se nakon laparoskopije osjeća dobro

Bivši južnoafrički predsjednik i borac protiv apartheida Nelson Mandela (93), koji je hospitaliziran zbog bolova u želucu, podvrgnut je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika