Objavljeno u Nacionalu br. 756, 2010-05-11

Autor: Plamenko Cvitić

Dražen Breglec napušta politiku da bi se posvetio privatnom poslu

DRAŽEN BREGLEC TVRDI DA GA JE
NJEGOV STRANAČKI ŠEF, PREDSJEDNIK
HSLS-a DARINKO KOSOR, U
POTPUNOSTI MARGINALIZIRAODRAŽEN BREGLEC TVRDI DA GA JE NJEGOV STRANAČKI ŠEF, PREDSJEDNIK HSLS-a DARINKO KOSOR, U POTPUNOSTI MARGINALIZIRAODražen Breglec, nesuđeni predsjednik HSLS-a, prošlog je tjedna hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor uručio svoju neopozivu ostavku na funkciju državnog tajnika za promet. O njegovoj ostavci Vlada bi mogla raspravljati već ovoga četvrtka i vrlo je izvjesno da će nakon šest godina rada u koalicijskoj vladi Breglec biti razriješen.
Ekskluzivno za Nacional Dražen Breglec objasnio je da su razlozi za odlazak iz politike bili isključivo osobni, no ipak povezani s politikom: "S dužnosti državnog tajnika za promet odlazim na vlastitu inicijativu, bez pritisaka koji bi proizašli iz bilo čega vezanog uz posao koji sam obavljao proteklih šest i pol godina. Osobne razloge koje sam naveo u ostavci objašnjavam činjenicom da je vrlo teško, gotovo nemoguće, obavljati visoku političku funkciju bez podrške vlastite stranke, odnosno kada iza dužnosnika izostane politička poluga neophodna za postizanje političke ravnoteže u radu na određenoj dužnosti. Nakon stranačkih izbora u kojima sam u utrci za predsjednika dobio podršku gotovo polovice stranke i tek neznatno manje od Darinka Kosora, u stranci sam nažalost u potpunosti marginaliziran. Tako za mene nije bilo mjesta u osamnaesteročlanom predsjedništvu, a čak mi je uskraćeno i operativno vođenje međunarodnih poslova koje sam obavljao u proteklom razdoblju, čime mi je poslana i više nego jasna poruka o mojoj nepotrebnosti stranci", kazao je Breglec koji ipak ne namjerava istupiti iz HSLS-a, već postati običan član stranke.
Umjesto politike, u kojoj je proveo četrnaest godina, sada već bivši državni tajnik namjerava se okušati u - privatnom biznisu: "Zasad to još ne smijem otkrivati, ali uskoro ćete saznati čime ću se baviti. U svakom slučaju, to će biti isključivo privatni sektor, nipošto tvrtka u državnom vlasništvu. Trenutačno me najviše zanima rad na nekom izazovnom projektu u gospodarstvu, a s obzirom na to da je nakon same najave mog odlaska već pokazano dosta interesa za suradnju iz gospodarskih krugova, u budućnost gledam sa optimizmom", zaključuje Breglec. (

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika