Objavljeno u Nacionalu br. 757, 2010-05-18

Autor: Plamenko Cvitić

H1 TELEKOM UVODI NOVU GENERACIJU IPTV-a

Na internet s televizorom

Osim gledanja televizije, korisnici će moći pristupati društvenim mrežama, internetskom bankarstvu i e-mailu

KRISTIAN UWE ĆURKOVIĆ,
predsjednik uprave H1
Telekoma , jednog od vodećih alternativnih operatora u fiksnoj telefonijiKRISTIAN UWE ĆURKOVIĆ, predsjednik uprave H1 Telekoma , jednog od vodećih alternativnih operatora u fiksnoj telefonijiNakon što se u domaćim telekomunikacijskim krugovima o tome dugo nagađalo, predsjednik uprave H1 Telekoma Kristian Uwe Ćurković ekskluzivno za Nacional ovih je dana potvrdio da tvrtka kojoj je na čelu u Hrvatsku uvodi uslugu IPTV televizije.


"IPTV je interaktivna televizija koja je korisnički orijentirana, a upravo njezina interaktivnost razlikuje ju od klasične televizije, gdje je korisnik prije svega samo konzument s malo utjecaja na sadržaj. U slučaju IPTV-a korisnik ne dobiva samo sadržaj koji već ima na klasičnoj televiziji, nego i sadržaje koje inače koristi na internetu. Može se reći kako je IPTV koji će H1 Telekom ponuditi na hrvatskom tržištu već ujesen zapravo televizija koja ima i televiziju, a korisnik osim nje dobiva i mnoge druge dodatne sadržaje koje inače koristi na internetu", kazao je Kristian Uwe Ćurković.

Tako će korisnici H1 Telekoma, osim što će gledati mnoge televizijske programe, moći koristiti dodatne usluge poput pristupa društvenim mrežama, kanalu YouTube, internetskom bankarstvu te elektroničkom poštanskom sandučiću. Osim uvođenja potpuno nove usluge na domaćem tržištu, H1 i dalje intenzivno ulaže u razvoj vlastite infrastrukture, o čijoj kvaliteti i sigurnosti govori i činjenica kojom se Kristian Uwe Ćurković iznimno ponosi: "Čak 90 posto hrvatskih banaka danas koristi neke od usluga naše tvrtke. Naši investitori su prepoznali naš tržišni potencijal i smatraju da je upravo nepokretna mreža kvalitetan temelj na koji se mogu nadograditi brojne usluge nove generacije kojima ne mogu konkurirati proizvodi i usluge na platformi mobilnih mreža", objasnio je Ćurković. H1 je od svog osnutka 2004. godine izrastao u jednog od vodećih alternativnih operatora u fiksnoj telefoniji s više od 120.000 korisničkih linija, a uvođenjem IPTV usluge ta će se brojka sigurno i uvećati.

Vezane vijesti

H1 telekom proširio vlastitu infrastrukturu

H1 telekom proširio vlastitu infrastrukturu

Domaći operator H1 telekom dovršio je temeljni investicijski ciklus u vlastitu telekomunikacijsku infrastrukturu, priopćili su iz te tvrtke.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika