21.05.2010. / 12:10

Autor: Boris Bilas

Park prirode preuzima brigu: Plamen na Oltaru domovine ugašen jer je nestalo plina

"Kada 1. lipnja preuzmemo upravljanje nad starim gradom učinit ćemo sve da i Oltar domovine vratimo u prijašnje stanje. U Parku prirode smatramo da se Oltar domovine može uklopiti u turističku ponudu samog Medvedgrada"

Nakon što je Novi list u četvrtak objavio kako se plamen na Oltaru domovine ugasio te kako ovom spomeniku prijeti zatvaranje, za komentar smo zamolili ravnateljicu Parka prirode Medvednica Nives Farkaš Topolnik.

Prema navodima iz teksta Park prirode Medvednica preuzeo je upravljanje ovom povijesnom trvrđavom, a samim tim i spomenikom Oltar domovine, no upraviteljica tvrdi kako je došlo do nekih problema u proceduri te će Medvedgrad pod upravu Parka prirode doći 1. lipnja ove godine.

"Mi smi izrazili spremnost na upravljanje Medvedgradom, a samim time i Oltarom domovine. Cilj nam je pokrenuti život u ovoj tvrđavi koja je proglašena spomenikom kulture", kazala je Nives Farkaš Topolnik za Nacional.hr.

Ravnateljica Parka prirode Medvednica potvrdila je da plamen na Oltaru domovine trenutno ne gori i to zbog toga jer na tvrđavi trenutno nema - plina! Podsjetimo samo da je prije godinu dana država preuzela 'brigu' nad ovim spomenikom od Grada Zagreba, a već više godina se na ovim dvama adresama navodno ne mogu dogovoriti oko financiranja održavanja spomenika. To je rezultiralo i nestankom plina.

"Kada 1. lipnja preuzmemo upravljanje nad starim gradom učinit ćemo sve da i Oltar domovine vratimo u prijašnje stanje. U Parku prirode smatramo da se Oltar domovine može uklopiti u turističku ponudu samog Medvedgrada. Kontinentalni turizam u ovom području je u stalnom razvoju i ne vidimo razloga zbog čega Medvedgrad kao spomenik kulture ne bi postao turistička atrakcija", kaže ravnateljica Parka prirode Medvednica i dodaje kako sam Medvedgrad ne bi trebao opterećivati niti gradski niti državni proračun.

"Planiramo sve troškove pokrivati od ulaznica za sam stari grad, čim preuzmemo upravljanje krečemo u obnovu i Medvedgrad će uskoro biti rado viđena stanica na turističkoj karti Zagreba", rekla nam je Nives Farkaš Topolnik.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika