01.06.2010. / 12:11

Autor: Nacionalova redakcija

Gigaset predstavio svoj najmanji bežični telefon na svijetu

Čak polovica kućanstva u Njemačkoj i svako peto u Europi telefonira pomoću Gigaset telefona

Gigasetov telefon osvojio je dvije ugledne dizajnerske nagradeGigasetov telefon osvojio je dvije ugledne dizajnerske nagradeGigaset Communications, najveći europski proizvođač telefona, predstavio se novinarima te ih upoznao sa portfeljem i planovima za 2010. godinu. Glavni direktor Gigaset Communications Austria, Eduard Schmidhofer, pružio je uvid u tvrtku te govorio o planovima tvrtke za hrvatsko tržište. Gigaset prvi proizvođač koji je uveo ECO tehnologiju u svoj cjelokupan portfelj DECT proizvoda.

„ Gigaset je europski tržišni lider, prepoznatljiv po visokoj njemačkoj kvaliteti. Naš cilj je biti prisutan u svakom hrvatskom kućanstvu", rekao je.

Hans-Henning Brabaender, dizajn manager Gigaseta, predstavio je SL 400 - najmanji fiksini Gigaset telefon na svijetu koji je dosad već dobio dvije nagrade za dizajn, od International Forum (IF)-a i Chicago Athenaeum-a.

„Moj cilj je kreirati telefon prikladan modernom stilu života i individualnim potrebama naših klijenata", rekao je prilikom predstavljanja Brabender.

Slavni hrvatski arhitekt i dizajner interijera ing. arh. Ante Vrban objasnio je važnost dizajna proizvoda kao dijela funkcionalnog uređenja interijera. Pohvalio je dizajn i funkcije telefona te naglasio kako je ovakav proizvod poželjan u svakom modernom kućanstvu.

Gigaset Communications GmbH je vodeća tvrtka u Europi u proizvodnji DECT telefona i VoiP uređaja. Čak polovica kućanstva u Njemačkoj i svako peto u Europi telefonira pomoću Gigaset telefona. Tvrtka je sa svojim sjedištem u Munchenu je usmjerena ka dizajniranju, proizvodnji i distribuciji cjelokupne palete visokokvalitetnih proizvoda pod brandom Siemens Gigaset. Paleta proizvoda uključuje klasične bežične i telefone za fiksnu mrežu, VoIP uređaje, softverska rješenja i kućne multimedijske uređaje. Tvrtka djeluje diljem svijeta s osnovnom proizvodnjom u Bocholtu u Njemačkoj, gdje se Gigaset proizvodi razvijaju i proizvode unutar strogih standarda za očuvanje kvalitete i okoliša.

Dvostruko nagrađeni dizajn i tehnološka preciznosti savršeno su spojeni u novom fiksnom telefonu Gigaset SL400. Stručni žiriji International Forum Design i Chicago Athenaeum, koji su mu dodijeli dizajnerske nagrade, prepoznali su naprednu kvalitetu i funkcionalni dizajn ovog telefona. Osim dizajna i odlično razvijene tehnologije zvuka i upravljanja, Gigaset SL 400 čine posebnim i luksuzni materijali od kojih je napravljen, vrlo jednostavno korištenje i mnogo dodatnih mogućnosti kao što su ekran u boji, hands-free, vibracijski alarm, Eco Dect, Bluetooth i Mini-USB sučelje. Iako je najmanji na svijetu, ovaj telefon ima sve da bi zadovoljio i najzahtjevnije korisnike.

Gigaset je prvi proizvođač fiksnih telefona koji je svoj cjelokupan portfolio prebacio na Eco Dect tehnologiju. I Gigaset SL400 ima Eco Dect funkciju koja omogućava izrazito nisko zračenje zahvaljujući što čini ovaj telefon energetski učinkovitim. U standby stanju, telefon je potpuno bez zračenja, a za vrijeme poziva je zračenje smanjeno za čak 80%. Također, dio ovog ekološkog koncepta je napajanje koje štedi energiju i litij ionska baterija koja također služi štedljivoj upotrebi energije, a traje do 14 sati razgovora i do 230 sati na standbyu. Ove funkcije čine SL 400 dijelom ekološki prihvatljive tehnologije.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika