02.06.2010. / 17:22

Autor: Andrea Belin

Uvjerite se sami: 3 najbolja saveznika u borbi protiv stresa

Ukoliko ste u posljednje vrijeme često nervozni, savjetujemo da promijenite prehranu. Ne bi bilo loše da što više vremena provodite na suncu jer je vitamina D najbolji saveznik u borbi protiv stresa

Opustite se pod suncemOpustite se pod suncemSvakodnevne obaveze i financijska nesigurnost najčešći su uzročnici stresa. Većina ljudi u takvim situacijama poseže za lijekovima iako je nervozu i tjeskobu moguće je ukloniti nekim prirodnim sredstvima.

Međutim, u takvim situacijama nisu vam potrebni nikakvi savjeti liječnika, dovoljno je da promijenite prehranu i provodite više vremena na suncu!

Magnezij

Magnezija najviše ima u orašastim plodovima, žitaricama, grahu, zelenom lisnatom povrću, ribi i crvenom mesu. Osim što kontrolira razinu šećera u krvi, uklanja glavobolju i blagotvorno djeluje na živčani sustav, magnezij pobjeđuje stres.

Vitamin D

Nije tajna da je vitamin D neophodan za zdravlje kostiju i kardiovaskularnog sistema. Ovaj vitamin je i odličan saveznik u borbi protiv stresa jer povećava lučenje serotonina. Kako bi nadoknadili nedostatak vitamina D, što više vremena provodite na suncu, međutim u ljetnim mjesecima prethodno zaštitite kožu. Ukoliko se ne smijete izlagati sunčevim zrakama, pojačajte konzumaciju lososa i bakalara.

Eterična ulja

Stres i nervozu možete smanjiti i eteričnim uljima. Za takvu vrstu problema koristite cvjetne mirise, primjerice lavandu i ružu. Da određeni mirisi pomažu u stresnim situacijama pokazala su i mnoga istraživanja.

Vezane vijesti

Stres smanjuje mozak

Stres smanjuje mozak

Emotivni stres od prošlogodišnjeg tsunamija u Japanu kod nekih je preživjelih doveo do smanjivanja mozga, utvrdili su japanski znanstvenici koji su… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 03.06.10. 11:17

mislim da je za žene najbolji penis a sad


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika