11.06.2010. / 07:23

Autor: Hina

Najmanje 12 poginulih u neredima na jugu Kirgistana

Još nije jasno što je izazvalo najnoviji val nemira. U Ošu živi brojna uzbečka manjina i dosad je bilo dosta etnički motiviranih nemira

Foto: ReutersFoto: ReutersNajmanje 12 osoba je poginulo a više od 100 je ozlijeđeno u nemirima koji su u petak ujutro izbili na jugu Kirgistana, priopćili su službeni izvori u Biškeku.

Glasnogovornica ministarstva zdravstva Jelena Bailinova je rekla da je gradu Ošu, prema dosad dostupnim podatcima, poginulo 12 a ozlijeđeno oko 120 osoba a da su ozljede uglavnom nanesene vatrenim oružjem.

Privremeno čelništvo Kirgistana odmah je proglasilo izvanredno stanje u Ošu i okolnom području te uputilo pojačanja snagama sigurnosti. Svjedoci javlju da se na ulicama tog grada, gdje su u četvrtak navečer skupine mladića počele razbijati izloge i paliti vozila, čuje pucnjava.

Još nije jasno što je izazvalo najnoviji val nemira. U Ošu živi brojna uzbečka manjina i dosad je bilo dosta etnički motiviranih nemira.

U Kirgistanu je stanje napeto od masovnih prosvjeda u travnju kojima je sa vlasti zbačen predsjednik Kurmanbek Alijev.

Vezane vijesti

Tadić "ne isključuje" mogućnost nemira na Kosovu

Tadić "ne isključuje" mogućnost nemira na Kosovu

Dosadašnji srbijanski predsjednik i sadašnji predsjednički kandidat vladajuće srbijanske Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je kako ne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika