24.06.2010. / 10:02

Autor: Hina

'Manju cijenu osiguranja, molim': Na aukciji Hitlerovo pismo iz 1924.

Budući nacistički diktator prodavača u pismu moli da mu snizi cijenu osiguranja

Adolf HitlerAdolf HitlerPismo što ga je Adolf Hitler 1924. uputio jednome prodavaču automobila od kojega je želio kupiti vozilo u vrijeme dok je bio u zatvoru, bit će u srpnju ponuđeno na aukciji u njemačkome gradu Fuerthu. Pismo iz rujna 1924., napisano je i poslano u vrijeme dok je Hitler služio zatvorsku kaznu zbog neuspjela pokušaja puča u Muenchenu. Budući nacistički diktator prodavača u pismu moli da mu snizi cijenu osiguranja.

Dijelove pisma objavio je list Bild. Pismo će na aukciji biti ponuđeno 2. srpnja uz još oko 500 dokumenata iz vremena kada je Hitler boravio u zatvoru. Među dokumentima je i popis posjetitelja, kao i izvješće zatvorske administracije o njegovu dolasku u zatvor. Hitlerova pisma i dokumente iz zatvora Landsberg pronašao je jedan Nijemac iz Nueremberga među predmetima svoga pokojnog oca. Cijela zbirka bit će ponuđena po početnoj cijeni od 25.000 eura.

Vezane vijesti

Ratni psihoprofil: Hitler je razvio "mesijanski kompleks"

Ratni psihoprofil: Hitler je razvio "mesijanski kompleks"

Adolf Hitler razvio je "mesijanski kompleks" tijekom Drugog svjetskog rata, navodi se u nedavno otkrivenom psihoprofilu njemačkog nacističkog vođe… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika