30.06.2010. / 07:30

Autor: Hina

Electrolux će proizvesti usisavače od plastike iz oceana

Inicijativa se zove "Usisavač iz mora", a plastika će se prikupljati ronjenjem ili "obiranjem" s površine

Electrolux se okreće ekološki prihvatljivijim proizvodimaElectrolux se okreće ekološki prihvatljivijim proizvodimaElectrolux, drugi svjetski proizvođač bijele tehnike u utorak je objavio da će uzimati komade plastike s hrpa smeća koje plutaju po Tihom, Atlantskom i Indijskom oceanu, te po trima europskim morima, i upotrijebiti ih kao materijal za proizvodnju šest pokaznih modela usisavača.

Ta švedska tvrtka objavila je da se ti usisavači neće prodavati, nego upotrijebiti za skretanje pozornosti na problem zagađenja plastikom, i manjak reciklirane plastike potrebne za ekološki prihvatljivije aparate bijele tehnike.

"Postoje otoci plastike, neki su nekoliko puta veći od Teksasa. Oni plutaju po našim oceanima, a mi se na kopnu mučimo da prikupimo dovoljno reciklirane plastike za proizvodnju usisavača", kaže Cecilia Nord, potpredsjednica Electroluxa. Inicijativa se zove "Usisavač iz mora", a plastika će se prikupljati ronjenjem ili "obiranjem" s površine.

Vezane vijesti

Države rade premalo na problemu globalnog zagrijavanja

Države rade premalo na problemu globalnog zagrijavanja

Emisija stakleničkih plinova do 2020. godine mogla bi porasti na devet milijarda tona iznad razine potrebne za ograničenje globalnog zagrijavanja,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika