09.07.2010. / 17:09

Autor: Andrea Belin

Studija pokazala: Riblje ulje smanjuje rizik od raka dojke

Istraživanje je provela skupina američkih znastvenika nad trideset i pet tisuća žena i utvrđeno je da su pripadnice nježnijeg spola koje redovito konzumiraju riblje ulje manje izložene riziku od ove zloćudne bolesti

Samo u Hrvatskoj od raka dojke godišnje umre 900 žena, a u svijetu da i ne govorimo. Znanstvenici neprestano pokušavaju pronaći 'lijek' koji smanjuje rizik od ove zloćudne bolesti.

Prije nekoliko mjeseci otkriveno je da orasi smanjuju mogućnost od pojave raka dojke, a najnovija istraživanja potvrdila su da isti učinak ima i riblje ulje.

Istraživanje je provela skupina američkih znanstvenika nad trideset i pet tisuća žena i utvrđeno je da su pripadnice nježnijeg spola, koje redovito konzumiraju riblje ulje, manje izložene riziku od ove zloćudne bolesti.

"Postoji mogućnost da je razina omega 3 masnih kiselina u dodacima prehrani s ribljim uljem viša nego inače, međutim potrebna su još neka dodatna istraživanja kako bismo mogli iznijeti konkretnije zaključke", kazala je dr. Emily White.

Doduše, već od prije je poznato da su omega 3 masne kiseline odličan saveznik u borbi protiv raka, a osim toga blagotvorno djeluju na krvožilni sustav.

Vezane vijesti

Istraživanje: Ultrazvuk pomaže ranijem otkrivanju raka dojke

Istraživanje: Ultrazvuk pomaže ranijem otkrivanju raka dojke

Dodavanje ultrazvuka mamografiji svake godine za žene s povećanim rizikom razvoja raka dojke pomaže otkrivanju toga tumora u ranijim fazama bolesti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika