15.07.2010. / 17:12

Autor: Boris Bilas

Karamarko o uhićenjima: 'Nema tolerancije prema građanskom neposluhu'

"Približava se predizborna kampanja i svaka situacija pokušat će se ispolitizirati pa tako i ova", rekao je ministar unutarnjih poslova

Tomislav KaramarkoTomislav Karamarko"Nitko ne može očekivati od nas da ćemo tolerirati građanski neposluh. U ovom slučaju mi smo samo tehničko pomagalo Grada. Mi provodimo pravnu državu i to ćemo uvijek raditi", kazao je ministar Tomislav Karanmarko objašnjavajući da je Grad zatražio asistenciju policije te da je ovo projekt Gradske skupštine i investicija grada Zagreba.

Karamarko smatra da problem Varašavske treba riješiti netko drugi a ne policija, aludirajući na gradske vlasti. Smatra kako je žalosno da se stvari oko kojih treba postojati konsenzus 'ovako samo politiziraju'.

"Približava se predizborna kampanja i svaka situacija pokušat će se ispolitizirati pa tako i ova", rekao je ministar unutarnjih poslova.

Na pitanje o ostavci, kaže da treba razlikovati pravo na okupljanje s jedne strane i narušavanje javnog reda s druge strane a da su ovo sve paušalne ocjene i da on stoji iza policije u ovom slučaju.

Ministar je dodao da policija nije u mogućnosti procjenjivati jesu li dozvole Hoto grupi zakonite ili nisu. Policija mora asistirati, istaknuo je Karamarko.

Po pitanju tolikog broja policajaca, njih 167 koji su intervenirali, a kako tvrde u policiji koji nisu svi u istom trenutku bili u zoni Varšavske Tomislav Buterin, načelnik zagrebačke policije, je kazao da je napravljena takva sigurnosna procjena i da je u istom trenutku tamo bilo oko 100 policajaca u isto vrijeme. Dodaje kako će asistencija trajati sve dok traju uvjeti za nju i dok će se god narušavati javni red i mir.

Dubravko Teur, načelnik uprave policije MUP-a, novinarima je iznio podatak kako je asistencija u Varšavskoj samo jedna od 143 intervencije ove godine. Ujedno je istaknuo da nitko od privedenih nije zadržan dulje od 12 sati.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
15/3/08

Sandzo, 15.07.10. 18:12

ko je ovo leming...


registracija
6/7/10

Shrike, 15.07.10. 18:53

karamarko=đubre


registracija
27/12/06

Skipp, 15.07.10. 19:06

To se naučio u prošlom režimu konačno i tamo je bio policajac a neke navike teško ili nikako umiru.....


registracija
11/1/10

fluid, 15.07.10. 19:23

Karamarko.Ako si stvarno uvjeren da postupaš u skladu sa zakonom,tada ti je kriterij vrlo upitan i nizak.Tvoje hrvatstvo je sluganstvo neokapitalizmu.No samo napred.Ipak si ti ministar pa možeš kako hoćeš.No legalista zasigurno nisi.Zaštitnik mita i korupcije zasigurno jesi.Pa uzdravlje ti bilo tvoje ministrovanje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika