17.07.2010. / 13:46

Autor: Hina

Britanija obećala istragu o British Petroleumu i oslobađanju bombaša

Istragu je obećao britanski ministar vanjskih poslova William Hague nakon telefonskog razgovora s američkom državnom tajnicom Hillary Rodham Clinton

Foto: ReutersFoto: ReutersBritanska vlada obećala je da će "konstruktivno" surađivati s Washingtonom nakon tvrdnji da je oslobađanje smrtno oboljelog bombaša zrakoplova Pan Ama iznad Lockerbieja bilo povezano s mogućim naftnim poslovima British Petroleuma (BP) u Libiji, izvješćuju u subotu britanski mediji. Istragu je obećao britanski ministar vanjskih poslova William Hague nakon telefonskog razgovora s američkom državnom tajnicom Hillary Rodham Clinton.

Abdel Basset al-Megrahi jedini je bio osuđen za podmetanje bombe u američki zrakoplov Pan Am 1988. godine koji se srušio iznad škotskog Lockerbia. Poginulo je 270 ljudi. Al-Megrahi je pušten iz zatvora prošle godine i prebačen u Tripoli, uz objašnjenje da mu je zbog karcinoma ostalo samo tri mjeseca života. Hague je odluku o njegovom puštanju nazvao "pogreškom". BP je u SAD-u pod golemim političkim pritiskom zbog naftne ekološke katastrofe u Meksičkom zaljevu. Premijer David Camerom sljedeći tjedan putuje u svoj prvi posjet SAD-u. Pitanje BP-a će svakako biti na dnevnom redu.

Vezane vijesti

Prva odšteta BP-a: 8 milijardi dolara

Prva odšteta BP-a: 8 milijardi dolara

Britanski naftni div BP postigao je nagodbu s privatnim tužiteljima koji su na sudu u SAD-u tražili odštetu zbog naftne mrlje nastale havarijom… Više

Komentari

registracija
23/8/09

xaron, 17.07.10. 21:06

Ovo je prava lekcija o djelovanju demokracije i
njezinih "nezavisnih" organa : sudstva, zdravstva,
politike i nazalost KORUPCIJE.
Kao prvo, "nezavisno" sudstvo je oslobodilo teroristu
na osnovu laznih nalaza "postenih" doktora da je osudjeniku ostalo samo 3 mjeseca zivota (sada, nakon godine fino uziva u krugu obitelji), a pod pritiskom politicara ( demokratski izabranih na "postenim" izborima) koji su podplaceni od strane BP da to ucine.
Ovo nam kazuje gdje ce biti nasa demokracija kroz
200 godina. Dobar napredak zar ne. Isplati se potruditi da se dodje na taj nivo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika