23.06.2010. / 12:27

Autor: Sanija Hasanić

Zrno nade za dijete i samohranu majku

Samohrana majka Ahmedina Sedić nema novca za hranu i odjeću, a kamoli za skupi lijek od kojeg je znatno bolje njenom teško bolesnom sinu Adnanu

Ahmedina i Adnan Sedić ispred svog skromnog domaAhmedina i Adnan Sedić ispred svog skromnog domaDevetogodišnji Adnan Sedić iz Zagreba dječak je koji unatoč svim zdravstvenim problemima živi sretnim životom jer se njegova majka Ahmedina ne prestaje boriti za njegovo bolje sutra.

Maleni Adnan rođen je prerano, sa svega 33 tjedna, uslijed čega je ostao bez kisika i doživio krvarenje u mozgu. Danas Adnan ima ozbiljnu epilepsiju tako da dnevno ima oko 30 napadaja, ima srčanu manu, rupicu na srcu i dijagnosticiranu blagu retardaciju.

"Čim sam doznala za njegovu dijagnozu znala sam da će to biti teška borba, ali ne odustajemo. Moj je dječak s nepune 2,5 godine išao i na operaciju stopala jer mu je bilo krivo zaraslo nakon puknuća tijekom poroda. Danas ispravno hoda, no sve ostale zdravstvene probleme nije ni izbliza tako lako riješiti kao taj. Ja ne radim jer o Adnanu moram skrbiti 24 sata dnevno, nas dvoje živimo u sobi u kući mojih roditelja od svega 2,900 kuna koje nestanu prije no što ih dobijem, a Adnan traži tako mnogo", ispričala je tužna Ahmedina Sedić.

Samohrana majka dodaje kako je maleni Adnan počeo koristiti lijek kojim su mu se epileptični napadaji smanjili, no terapija od ta dva lijeka mjesečno je košta gotovo 1,5 tisuću kuna, a samo lijekove za jačanje njegova imuniteta plaća dodatnih 500 kuna mjesečno.

"Nemam više sredstava za plaćati sve što mom sinu treba, zadužila sam se na mnogo strana. Moji roditelji nam ne mogu pomoći jer ocu nakon što plati ratu kredita ostaje 600 kuna mirovine, a majka je tek počela raditi. Nemam novca za odjeću i hranu, a kamoli za taj lijek od kojeg mu je evidentno znatno bolje i stoga molim za pomoć", objasnila je Ahmedina te dodala kako je maleni Adnan jedno vrijeme išao u vrtić iz kojeg ga je morala ispisati jer su njegovi epileptični napadi bili prečesti.

Sada Adnan ide svaki dan u Dubravu u Centar za autizam gdje stručnjaci rade s njim. "Ja bih voljela da se Adnan može sam odijenuti, jesti, da čak može i govoriti, no ništa od toga moj sin ne može sam napraviti. Moram mu pomoći koliko mogu, a ovaj lijek je sada pravi tračak nade, stoga molim dobre ljude, ako mogu da nam pomognu", rekla je Ahmedina Sedić.

Želite li pomoći Adnanu Sediću novčane donacije možete uplatiti na tekući račun njegove majke Ahmedine, otvoren u Zagrebačkoj banci: 3231867404

Žiro račun Zagrebačke banke: 2360000-1000000013

Vezane vijesti

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Tradicionalnu humanitarnu akciju "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine" organizirao je danas na glavnom zagrebačkom trgu Socijaldemokratski forum žena… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika