02.08.2010. / 10:14

Autor: Hina

Projekcijom filma Invictus počeo 5. Dubrovnik Film Meeting

Osim Freemana u Dubrovnik su stigli i drugi slavni glumci redatelji i scenaristi: poznati rumunjski redatelj i scenarist Cristi Puiu čiji je film Smrt gospodina Lazarescua doživio veliki uspjeh širom svijeta te osvojio brojne nagrade

Morgan Freeman; Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELLMorgan Freeman; Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELLProjekcijom filma Invictus za oko 700 Dubrovčana i njihovih gostiju i to na ekskluzivno postavljenom kinu na otvorenom na plaži Hotela Dubrovnik Palace sinoć je počeo 5. Dubrovnik Film Meeting.

U filmu Invictus Clinta Eastwooda ulogu predsjednika Južnoafričke Republike Nelsona Mandele tumači Morgan Freeman koji je počasni gost Dubrovnika.

Osim Freemana u Dubrovnik su stigli i drugi slavni glumci redatelji i scenaristi: poznati rumunjski redatelj i scenarist Cristi Puiu čiji je film Smrt gospodina Lazarescua doživio veliki uspjeh širom svijeta te osvojio brojne nagrade. Tu je i oskarovac Juan Jose Campanella, jedan od najznačajnijih redatelja današnjice, koji je ove godine dobio Oscara za najboji strani film a režira i popularne TV serije poput Dr. House, Zakon i red i Odjel za žrtve.

U Dubrovnik je doputovala Caprice, slavni američki top model, koja je počasna gošća na svim događanjima ovogodišnjeg Dubrovnik Film Meetinga. Riječ je o uspješnoj poslovnoj ženi koja se tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća pojavila na naslovnicama više od 300 najutjecajnijih svjetskih časopisa. Drugog dana DFM-a projekcija filma Invictus održat će se na Poljani ispred Kneževa dvora a sav prihod od ulaznica namjenjen je za humanitarne svrhe.

Vezane vijesti

Morganu Freemanu nagrada za životno djelo AFI-ja

Morganu Freemanu nagrada za životno djelo AFI-ja

Slavni američki glumac Morgan Freeman u četvrtak je navečer primio nagradu za životno djelo Američkog filmskog instituta (AFI), a počast su mu, među… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika