11.08.2010. / 07:52

Autor: Martina Čizmić

Bežični Šibenik: U gradskoj jezgri besplatan pristup internetu

Vidović ističe kako je projekt bežične mreže jedan od pokušaja revitalizacije šibenske gradske jezgre vrijedan oko 65 tisuća kuna

Šibenčani i njihovi gosti moći će surfati i u centru gradaŠibenčani i njihovi gosti moći će surfati i u centru gradaGradske vlasti grada Šibenika odlučile su u samom središtu grada napraviti bežičnu internetsku mrežu koja će biti besplatna za sve korisnike.

Kako je za Slobodnu Dalmaciju pojasnio dogradonačelnik Franko Vidović, u planu je postavljanje deset hot spotova u staroj gradskoj jezgri, a korisnicima će vrijeme korištenja interneta biti ograničeno na sat i pol po računalu dnevno.

Tijekom testne faze mreže prikupljati će se informacije frekvenciji korištenja nakon čega bi se mreža prema potrebi širila.

Prvi hot spotovi trebali bi se pojaviti na mjestima na kojima je najeća frekvencija ljudu poput autobusnog kolodvora i gradskih trgova.

Vidović ističe kako je projekt bežične mreže jedan od pokušaja revitalizacije šibenske gradske jezgre vrijedan oko 65 tisuća kuna.

Turisti i Šibenčani zasigurno će s oduševljenjem koristiti bežičnu mrežu, iako iz grada najavljuju da će moći pristupati samo primjerenim internetskim stranicama i skidati manje količine sadržaja.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika