13.08.2010. / 16:42

Autor: Martina Čizmić

Država spašava Badel 1962: Odgođen rok za plaćanje porez i trošarina

Badel je ujedno Vladi poslao prijedlog prema kojemu bi država sudjelovala u dokapitalizaciji tvrtke te tako postala njen dioničar

Zvjezdana Blažić, predsjednica Uprave Badel 1862Zvjezdana Blažić, predsjednica Uprave Badel 1862Nekad najveća tvornica alkoholnih i bezalkohonih pića na ovim prostorima, Badel 1862 već je dulje u financijskim problemima. Prošle je godine Badel državi dugovao 67,5 milijuna kuna na ime neplaćenih trošarina i poreza. Nakon što im je Carinska uprava blokirala račun, uspjeli su dogovoriti obročnu otplatu i deblokirati račun.

Nakon što je Vlada predstavila tri modela za pomoć hrvatskom gospodarstvu, Badel se prijavio za 'model C' u kojem Vlada daje potporu tvrtkama koje su već duži niz godina u poteškoćama, ali postoji mogućnost da se oporave.

Kako su napisali u obavijesti koju su dostavili Zagrebačkoj burzi, Badel 1862 je podnio Ministarstvu poljoprivrede prijedlog plana restrukturiranja tvrtke, a odgodu plaćanja poreza i trošarina dobili su nakon što su Vladi predali zahtjev za dodjelu državnih potpora. Tako im je odgođeno plaćanje duga od 9. lipnja 2011. godine.

Badel je ujedno Vladi poslao prijedlog prema kojemu bi država sudjelovala u dokapitalizaciji tvrtke te tako postala njen dioničar. Iz Banskih dvora još se nisu izjasnili o tom prijedlogu, a trebali bi do skupštine dioničara koja je sazvana za 31. kolovoza.

Vezane vijesti

Mezhibovskij vlasnik 22,7 posto dionica IGH

Mezhibovskij vlasnik 22,7 posto dionica IGH

Institut građevinarstva Hrvatske prodao je investitorima više od 80 milijuna kuna novih dionica, koji su postali vlasnicima 40 posto temeljnoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika